Fonduri Europene: Poţi înlocui partenerii, în proiectele finanţate prin POS DRU!

Categories EconomicPosted on

Autoritatea de Management POS DRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane), din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, a publicat „Proiectul de Instrucţiune” privind modul de înlocuire a partenerilor, cu care viitorii beneficiari urmează să implementeze proiectele finanţate în cadrul acestui program.

„Această reglementare a fost solicitată de către piaţă şi asigură tratamentul egal al celor implicaţi. În acelaşi timp, acest Proiect de Instrucţiune reprezintă o flexibilizare a regulilor şi oferă premisele necesare unei bune implementări a proiectelor. În prezent, partenerii pot fi schimbaţi doar după semnarea contractelor de finanţare. Astfel, dăm posibilitatea ca modificările să fie făcute din timp pentru ca solicitanţii de finanţări să se ocupe exclusiv de implementarea proiectelor după semnarea acestora”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici.

„Proiectul de Instrucţiune” prevede că partenerii aleşi pot fi înlocuiţi, dacă există motive întemeiate, dacă noii parteneri sunt diferiţi de cei existenți, cu condiţia de a dovedi că toți ceilalți parteneri au fost informați și că sunt de acord cu înlocuirea.

În acelaşi timp, viitorii parteneri trebuie să îndeplinească toate condiţiile specifice, din „Ghidul Solicitantului”, să desfășoare activități relevante pentru respectivele proiecte şi să preia responsabilităţile partenerului schimbat.

„Proiectul de Instrucţiune” este în consultare publică, iar propunerile sunt aşteptate până în data de 10 aprilie a.c., ora 14.00, la următoarea adresă de e -mail: [email protected]