Franța: Mii de pasageri blocaţi pe aeroporturi din cauza zăpezii

Categories La ziPosted on

Franța: Mii de pasageri blocaţi pe aeroporturi din cauza zăpezii

Zboruri anulate sau întârziate, reţeaua autobuzelor din mai multe orașe paralizată, autrostrăzi impracticabile, Turnul Eiffel – închis pentru vizitatori, toate acestea s-au petrecut în regiunea Parisului miercuri, timp de câteva ore, din cauza căderilor masive de zăpadă care au afectat 20 de departamente din nordul Franţei, relevă Realitatea TV.

Joi dimineaţă, prefectura din regiunea pariziană le-a recomandat şoferilor să folosească autoturismele doar pentru urgențe, conform “Le Figaro”.

Prefecturile din Yvelines, Essonne,  Seine-et-Marne, l’Aisne, Marne,  Ardeni şi Meuse au stopat transporturile şcolare. Transportul în comun din Paris revine la normal în centru, dar pe liniile periferice este încă foarte perturbat, iar liniile spre aeroporturi Roissybus şi Orlybus nu circulă.

Staţia meteorologică din Paris a înregistrat 11 centimetri de zăpadă miercuri, nivel care nu a mai fost atins în această perioadă a anului din 1987. Ninsorileau au provocat miercuri după-masă închiderea temporară a aeroporturilor din Roissy – Charles de Gaulle şi din Orly.