Geoană a fost suspendat pentru o perioadă de şase luni din PSD

Categories La ziPosted on

Geoană a fost suspendat pentru o perioadă de şase luni din PSD

Președintele Senatului, Mircea Geoană, a fost suspendat de conducerea PSD din partid, pentru următoarele șase luni, informează Realitatea TV.

Suspendarea lui Geoană nu implică şi retragerea sprijinului politic pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a precizat Radu Moldovan, purtătorul de cuvânt al PSD.

“E o sancţiune distinctă retragerea sprijinului politic. Decizia de azi implică doar suspendarea dânsului din partid. Nu poate participa la acţiunile partidului, nu poate vorbi în numele partidului şase luni. Este în continuare membru PSD, nu a fost exclus din partid”, a afirmat Moldovan.

După luarea deciziei, Victor Ponta, preşedintele PSD, a declarat că este convins că Mircea Geoană va demonstra în perioada următoare dacă “vrea să rămână în PSD”.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a susţinut, pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.