Grevă la Abrud: Medicii, neplătiți de trei luni

Categories La ziPosted on

Grevă la Abrud: Medicii, neplătiți de trei luni

Peste 50 de angajaţi ai Spitalului din Abrud s-au adunat joi în curtea unităţii medicale și cer conducerii să le plătească salariile. Liderul Sanitas din cadrul Spitalului Abrud, Adriana Cristea, a declarat că oamenii sunt disperaţi, întrucât este a treia lună în care nu-şi primesc integral salariile.

Peste 50 de angajaţi ai Spitalului din Abrud, județul Alba, au declanşat joi un protest spontan, deoarece nu şi-au primit salariile aferente lunii noiembrie.

“În luna octombrie, pentru luna septembrie, am primit 74% din salariu, în luna noiembrie pentru luna octombrie – 70%, iar în luna decembrie drepturile salariale aferente lunii noiembrie încă nu le-am primit, deşi în 20 trebuiau plătite”, a spus Cristea.

Ea a adăugat că în Consiliul de Administraţie al spitalului s-a discutat despre plata salariilor în proporţie de 40 – 50% pentru noiembrie, iar joi s-a anunţat neoficial că vor fi plătite doar în proporţie de 30%.

“Oamenii sunt disperaţi, pentru că nu au bani de Sărbători, să-şi cumpere o pâine. Vor să ştie când îşi vor primi salariile şi cât vor primi”, a afirmat Cristea.

Potrivit sursei citate, problemele la Spitalul din Abrud sunt cauzate de un management defectuos deoarece conducerea nu a luat măsurile necesare pentru a se încadra în procentul de 70 pentru cheltuielile de salarizare impuse de lege.

Adriana Cristea a spus că în bugetul spitalului există bani, însă aceştia nu pot fi folosiţi pentru plata salariilor, pentru că bugetul nu se mai încadrează în prevederile legale amintite.

La rândul ,preşedintele Sanitas Alba, Marius Sepi, a declarat joi că sindicatul va face presiuni. pentru a încerca rezolvarea problemei înainte de Sărbători.

“În luna ianuarie, dacă oamenii nu-şi vor lua banii integral, vom acţiona în instanţă conducerea spitalului”, a afirmat Sepi.