MAMAIA – “FRATELLI Beach & Club”: A mixat franco-marocanul DJ ABDEL

Categories Timpul LiberPosted on

Noaptea trecută, de sâmbătă – 3, spre Duminică – 4 august, începând cu ora 23.30, la “FRATELLI Beach & Club”, din Nordul staţiunii MAMAIA, a mixat un francez, cu origini marocane, cunoscut şi apreciat ca fiind unul dintre „cei mai cei”, în materie de „hip-hop” sau „funk-music”: DJ ABDEL

 

Cine este DJ ABDEL

 

Lamriq Abdel, mai bine cunoscut sub numele de DJ ABDEL (născut în Saint-Pierre-les-Nemours, departamentul Seine -et – Marne, Franța) este un foarte apreciat DJ francez, de origine marocană, producător de mixaje “hip-hop”, “funk” şi “Rhyitm & Blues”, în cele mai “en vogue” cluburi, din Franţa şi din lume, ca şi pe principalele posturi de radio franceze.
DJ Abdel a devenit cunoscut prin participarea sa muzicală într-o celebră emisiune, de la popularul, în Franţa, “Canal+”, showul de televiziune “Nulle Part Ailleurs”, ca membru al trupei sale. El s-a alăturat altor artişti cunoscuţi, precum Dee Nasty și trupei de dans „Black Blanc Beur” (de asemenea cunoscută sub numele de “B3”), în turnee de mare succes de public. A colaborat cu DJ Cut Killer (şi el prezent, recent, pe 19 iulie, tot la Clubul “FRATELLI”, în Mamaia!), în formarea „Productions Dublu-H”, care a produs multe albume, mai ales pentru “113”, un grup francez de “hip-hop”, cu rădăcini africane şi caraibiene.
A difuzat muzică (mixuri) pe mai multe posturi de radio franceze, inclusiv în propriul show cotidian, de la “Fun Radio”. Este DJ şi la postul “NRJ”, cu o emisiune săptămânală, „Master Mix”, și mai are şi o altă emisiune săptămânală, de o oră, la “FG DJ Radio”. Stilul său muzical este un amestec de “hip-hop”, de “funk-music” și “Rhitm & Blues” (“R & B) contemporan(e).
A scris piese muzicale pentru vizionatul “sitcom” francez “H” și pentru foarte popularul serial, în Hexagon, “Polițiștii Funky”. A luat, de asemenea, parte la scrierea muzicii unor filme de succes.
În octombrie 2007, DJ Abdel a oficiat la selectiva emisiune “Star Academie” , pe TF1, ca DJ oficial.