Noul Range Rover Sport ..alias James Bond

Categories Timpul LiberPosted on

Cine altul putea fi imaginea noului Range Rover Sport decat Daniel Craig, actualul 007 ?! Din aceasta asociere mesajul transmis este evident : aventura ,masini de viteza ,locuri exotice ,femei frumoase, adica tot ce ti-ai dori in viata asta si daca se poate… si in cea de apoi .
Prin dopaj de tehnolgie ,lux si rafinament interior tipic englezesc (furnir si piele fina din belsug) ,prin caracteristici dinamice la superlativ, Noul Range Rover Sport stabileste noi standarde pentru SUV-urile de lux .
Designerul Sef Gerry McGovern afirma ca liniile vechiului model RRS erau conservatoare pe cand cel nou se defineste ca o continuare a agresivitatii de la Evoque iar directorul de dezvoltare Nick Rogers spune ca nu s-a facut deloc economie pentru realizarea celui mai rapid Range Rover .
Caroseria completa din aluminiu a redus greutatea masinii cu 420 kg si impreuna cu un coeficient aerodinamic de 0,34 a adus economii de 15 % la consum ; asta daca putem considera ca mai conteaza cativa litrii in plus sau in minus la motorizari de la 3 litriV6 si 254 CP pana la 5 litriV8 turbo si 500 CP .Si chiar daca este o bestie pe sosea tot si-a pastrat abilitatile off-road : adancimea vadului maxim 850 mm ,cutie automata cu 8 trepte si cu diverse setari pentru diferite tipuri de teren ,diferential Torsen cu reductor cu una sau doua viteze ,Active Roll Control pentru controlul ruliului ,suspensii reglabile ,etc .
Lista de modificari fata de modelul anterior continua cu lungime si ampatament mai mari care ofera posibilitatea adaugarii a inca doua locuri .In interior parca totul a fost climatizat ,de la volan pana la scaunele din spate pe 4 zone .
Pana va veti hotari sa scoateti 80.000-100.000 euro pentru a va asocia imaginea cu James Bond ,va las sa va delectati cu fotografiile de mai jos .