O nouă erupţie solară poate deregla bioritmul celor sensibili

Categories La ziPosted on

O nouă erupţie solară poate deregla bioritmul celor sensibili

În perioada 8-11 decembrie, va avea loc o nouă erupţie solară care ar putea avea consecinţe grave asupra Pământului, a anunţat NASA, citată de Realitatea TV.

Este posibil ca fenomenul să afecteze câmpul magnetic al Terrei, transmite portalul Cybersecurity.ru. Sonda spaţială Solar Dynamics Observatory a monitorizat o serie de erupţii intense pe suprafaţa Soarelui în ultimele trei zile.

Noua furtună solară va provoca perturbări magnetice pe scară largă pe Pamânt, sunt de părere savanţii. În zilele respective, persoanele sensibile la vreme pot prezenta o deteriorare semnificativa a stării lor de sănătate.

În timpul unei furtuni magnetice este posibilă dereglarea bioritmului corpului, creşterea numărului de accidente şi leziuni. Acest efect neobişnuit se explică prin schimbări în sistemul nervos central şi creşterea timpului de reacţie la stimuli externi.

Cu toate acestea, bolile cele mai influenţate de activitatea solară sunt afecţiunile cardiovasculare: boala coronariană, hiper- sau hipotensiunea arterială. Sistemul imunitar al oamenilor reacţionează diferit la furtunile magnetice. Dacă la unii se observă o rezistenţă mai scăzută la boli, la alţii, prin contrast, se simte o explozie bruscă de energie, o îmbunătăţire a stării de spirit şi mai multă eficienţă.

Furtunile solare intense sunt un pericol şi pentru astronauţi. În plus, există întotdeauna riscul deteriorării reţelelor electrice de pe Terra.