OMS: 2.909 cazuri de îmbolnăvire cu bacteria E.coli

Categories La ziPosted on

OMS: 2.909 cazuri de îmbolnăvire cu bacteria E.coli

Institutul Robert Koch din Germania a anunțat că numărul de noile cazuri de SHU şi EHEC sunt în scădere, dar nu se ştie pentru moment dacă această situaţie se datorează scăderii consumului de legume crude sau a reducerii sursei infecţiei.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu bacteria E.coli enterohemoragică (EHEC) şi complicaţii generate de aceasta (sindrom hemolitic şi uremic, SHU) ajunsese miercuri la 2.909 în total în lume, se arată într-un comunicat al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat joi.

Până la 8 iunie, Germania anunţase 722 de cazuri sindrom hemolitic şi uremic (SHU), inclusiv 18 decese, cu cea mai mare rată a îmbolnăvirilor în cadrul grupului de vârstă 20-49 de ani, numărul infecţiilor cu bacteria E.coli enterohemoragică (EHEC) în Germania era de 2.086, dintre care opt decese.

Institutul Robert Koch din Germania, susţine că noile cazuri de SHU şi EHEC sunt în scădere, dar nu se ştie pentru moment dacă această situaţie se datorează scăderii consumului de legume crude sau a reducerii sursei infecţiei.

Alte 13 ţări europene au anunţat un total de 35 de cazuri de SHU (dintre care unul mortal) şi 61 de cazuri de EHEC (dintre care niciun deces). După revizuirea definiţiei de către UE, unele cazuri anunţate anterior au fost excluse din statistici. În plus, Centrul de control şi prevenire a bolilor (CDC) din Atlanta a publicat informaţii privind trei cazuri de SHU (unul confirmat şi două suspecte) şi un caz suspect de EHEC în Statele Unite. La şapte iunie, Agenţia pentru Sănătate Publică din Canada a anunţat un caz suspect de E.coli O104, la o persoană care a călătorit în nordul Germaniei.

Ţările care au anunţat cazuri de SHU sau EHEC sunt următoarele:

* Austria (1 caz de SHU, 3 EHEC)

* Canada (1 EHEC)

* Cehia (1 EHEC, la un turist din Statele Unite care a călătorit în Germania)

* Danemarca (8 SHU, 12 EHEC)

* Franţa (2 EHEC şi 7 cazuri de diaree cu sânge neconfirmate ca EHEC)

* Germania (722 SHU, dintre care 18 decese, 2.086 EHEC, dintre care 8 decese)

* Grecia (1 EHEC, la un turist german)

* Luxemburg (1 EHEC)

* Olanda (4 SHU, 2 EHEC)

* Norvegia (1 EHEC la o persoană care a intrat în contact cu un german)

* Polonia (2 SHU), Spania (1 SHU, 1 EHEC)

* Suedia (16 SHU, dintre care un deces, 30 EHEC)

* Elveţia (5 EHEC)

* Marea Britanie (3 SHU, 2 EHEC)

* Statele Unite (3 SHU, 1 EHEC)

Cu excepţia unui caz, toate celelalte au fost înregistrate la persoane care au călătorit sau au locuit în Germania în perioada de incubaţie.