Omul de afaceri Sergiu Băhăian, condamnat la 26 de ani de închisoare

Categories La ziPosted on

Omul de afaceri Sergiu Băhăian, condamnat la 26 de ani de închisoare

Sergiu Băhăian a fost condamnat la 26 de ani de închisoare, iar unul dintre complicii săi, Valentin Şlepac, la detenţie pe viaţă, în dosarul în care sunt acuzaţi alături de alte persoane de înşelăciune, omor, instigare la omor calificat şi fals, a decis joi Tribunalul Ialomiţa.

Fostul patron al societăţii Sabina Product, Sergiu Băhăian, acuzat că a comandat patru asasinate, a fost reţinut la începutul anului 2010.

Sergiu Băhăian şi alţi cinci apropiaţi ai lui sunt acuzaţi de infracţiuni economice, iar arestarea lor a survenit în urma unor dezvăluiri făcute la Constanţa de foşti parteneri de afaceri, care le-au relatat anchetatorilor despre crime oribile.

Gruparea se folosea de victime pentru a face contracte de leasing pe firme cu acte false, conform cărora acestea erau prospere şi puteau să plătească bunurile, au declarat surse judiciare.

Patru bărbaţi au fost ucişi de membrii grupării care doreau să şteargă astfel urmele afacerilor ilegale. Procurorii sunt şi ei uimiţi de modul în care acţionau suspecţii: după ce înfiinţa firme pe numele unor oameni fără familii, îi lichidau.

Oamenii legii spun că ar putea fi vorba despre șapte victime, însă au fost descoperite doar patru cadavre. Doi bărbaţi au fost îngropaţi de vii într-o gospodărie din localitatea constănţeană Măgura.