Peste 5.000 de cereri de înscriere în învăţământul primar constănţean

Categories Cultura-educatiePosted on

Până astăzi după-amiază au fost înregistrate la nivelul judeţului Constanţa 5.446 de cereri de înscriere în învăţământul primar (4.996 – clasa pregătitoare, 450 – clasa I) pentru anul şcolar 2013-2014, conform unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Dintre cele 4.996 de formulare completate pentru clasa pregătitoare, 4.806 au fost validate la secretariatele unităţilor şcolare unde au aplicat părinţii.

Dintre cele 288 de cereri introduse on-line, au fost confirmate, prin prezentarea la unitatea şcolară, 256. Menţionăm că pentru a putea fi luate în considerare toate cererile completate on-line trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii.

Programul de înscriere, în fiecare unitate de învăţământ, este de luni până vineri, între orele 8.00-20.00, şi sâmbăta, între orele 8.00-13.00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ.

Conform Metodologiei şi calendarului pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2013-204, părinţii pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar, în prima etapă, până pe data de 22 aprilie. Lista copiilor înscrişi, după prima etapă, se va afişa în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Cea de-a doua etapă se desfăşoară în perioada 8-17 mai a.c. şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Lista finală va fi publicată în data de 24 mai. Unităţile şcolare sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.

De asemenea, precizăm că la nivelul judeţului Constanţa numărul de locuri alocat prin cifra de şcolarizare pentru clasa pregătitoare (6.500) este mai mare decât numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar.

Pentru o corectă informare, părinţii pot consulta site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, www.isjcta.ro, departamentul Înscrierea în învăţământul primar 2013. De asemenea, cei interesaţi pot apela TelVerde, în intervalul orar 8.00-16.00, accesibil la numărul 0800.700.800.