Peste 7.000 de utilizatori Facebook pentru o Românie frumoasă

Categories UtilPosted on

Peste 7.000 de utilizatori Facebook pentru o Românie frumoasă

„Reconstruim România bucată cu bucată” este sloganul îndrăzneț sub care se desfășoară din 2003 proiectul „O Românie frumoasă”.

Inițiat de Guvernul României împreună cu PNUD România (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare) și autorități locale din 12 județe, proiectul vizează inițierea unor procese de revitalizare a centrelor istorice românești, păstrând specificul local și generarea de locuri de muncă pentru tineri postinstituționalizați sau șomeri.

Portalul www.beautifulromania.ro conține, pe lângă informații generale și descrieri ale proiectelor desfășurate, un blog și un centru de resurse național, de unde cei interesați pot afla  oportunități de voluntariat, elemente de legislație, organizații-resursă, conferințe, evenimente, promovarea bunelor practici în domeniile de interes.

Un modul inedit este „Laboratorul de idei” – o invitație adresată cetățenilor de a se implica activ, propunând idei de rezolvare a problemelor legate de patrimoniul național.

Propunerile primite au șansa de a fi preluate, dezvoltate și implementate de către comunitate, autorități locale sau sectorul privat.

Pagina de Facebook asociată, facebook.com/beautifulromania, a atras până în prezent peste 7.000 de simpatizanți.