Polițiștii au devenit profesori pentru copii

Categories Cultura-educatiePosted on

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, din Bulevardul I.C.Brătianu, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, alături de poliţiştii Compartimentului de Informare şi Educaţie Rutieră au desfăşurat activităţi informativ-preventive, prevăzute în cadrul priorităţilor din cadrul programului de prevenire a delincvenţei juvenile.

Astfel, s-au purtat discuţii cu elevii Şcolii Gimnaziale nr.7 – Constanţa pe tema prevenirii delincvenţei juvenile, despre ciclul violenţei – cauzele care conduc la violenţǎ / abuz (fizic, psihic, sexual),  identificarea  mijloacelor de prevenire a victimizării minorilor, a unor metode de autocontrol în situaţii conflictuale, practicarea unor comportamente acceptate din punct de vedere social, folosirea internetului şi prezentarea unor capcane în utilizarea acestuia.

De asemenea, aceştia au primit informaţii cu privire la regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni. Atmosfera a fost una interactivă, mai ales că la finele acesteia copiii au vizitat sediul serviciului Rutier cât şi autospecialele Poliţiei.