Românii din Japonia care au cerut repatrierea vor fi aduşi în ţară sâmbătă. Au gratuitate doar bebelușii sub un an

Categories La ziPosted on

Românii din Japonia care au cerut repatrierea vor fi aduşi în ţară sâmbătă. Au gratuitate doar bebelușii sub un an

Ministerul Afacerilor Externe anunţă vineri decolarea unei aeronave Tarom spre Tokyo, pentru repatrierea cetăţenilor români care au solicitat acest lucru. Avionul are programată decolarea din capitala niponă spre Bucureşti sâmbătă, la ora locală 15.20, relevă Antena 3.

“O aeronavă TAROM va decola astăzi, 18 martie 2011, ora 18.00, de pe aeroportul internaţional Henri Coandă, cu destinaţia Tokyo, pentru a efectua un zbor special, în vederea repatrierii cetăţenilor români, care au solicitat în mod expres acest lucru. Ministerul Afacerilor Externe coordonează pregătirile necesare pentru repatrierea cetăţenilor români şi a obţinut autorizaţiile de survol necesare în acest scop. MAE face apel la familiile cetăţenilor români, care se află în Japonia, să transmită rudelor lor informaţiile referitoare la punctul de întâlnire din aeroportul Narita, unde aceştia vor trebui să se prezinte cel târziu sâmbătă, 19 martie, până la ora 11.00, ora locală, pentru formalităţile de îmbarcare”, a comunicat  MAE român.

România va suporta o jumătate din prețul biletelor de avion, cetăţenii urmând să acopere cealaltă jumătate, atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii cu vârste cupruinse între 1 şi 14 ani.

“Guvernul României va suporta jumătate din costurile biletelor de avion pe această cursă comercială specială, cetăţenii români urmând să acopere cealaltă jumătate, atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii cu vârste între 1-14 ani. Copiii sub 1 an vor călători gratuit. Măsura face parte din planurile de acţiune puse în aplicare de către statul român pentru repatrierea în condiţii de deplină siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în zone critice”, precizează comunicatul MAE.