Anual, 60.000 de pacienți din România primesc un diagnostic greşit

Categories La ziPosted on

Anual, 60.000 de pacienți din România primesc un diagnostic greşit

Aproape 60.000 de pacienți români pe an primesc un diagnostic eronat atunci când merg la  medic, relatează Realitatea TV, citând Adevărul.

Bolile la care se pune un diagnostic incorect, de cele mai multe ori, sunt meningita şi cancerul. Peste jumătate din români se tem că ar putea fi diagnosticaţi sau trataţi greşit, conform statisticilor.

Printre cauzele care pot duce la stabilirea unor diagnostice eronate se numără timpul prea scurt alocat unei consultaţii, examinarea incompletă şi aparatura învechită din majoritatea spitalelor de stat.

În ultimii ani, la Colegiul Medicilor au fost înregistrate mai multe plângeri privind diagnosticarea greşită a meningitei care, atunci când nu este tratată corespunzător, poate lăsa sechele pe viaţă sau poate duce la deces.

O altă problemă este întârzierea diagnosticării cancerului în cazul copiilor din cauza comunicării dificile cu aceştia, deoarece ei nu ştiu să explice simptomele pe care le au. O parte dintre copiii diagnosticaţi cu această maladie au manifestări care, în prima fază, pot fi considerate simptome ale altor boli.