Poliţiştii îl critică pe Băsescu pentru limbajul colorat

Categories La ziPosted on

Poliţiştii îl critică pe Băsescu pentru limbajul colorat

Liderii de sindicat ai polițiștilor au protestat azi față de declarațiile șefului statului care i-a numit „băieți care fac striptease și își aruncă caracterul”, informează Realitatea TV.

“Poliţiştii nu acceptă să fie numiţi drept “băieţi care fac striptease” şi atenţionează, politicos, că ei nu îşi “aruncă caracterul”, aşa cum s-a exprimat oficial preşedintele. Este lesne de înţeles că preşedintele Băsescu a încercat să dea un contur mai viguros imaginii sale publice, aflată în scădere. Poliţiştii îi cer să nu confunde însă limbajul de stradă, informal şi potrivit manifestărilor spontane de protest, cu limbajul de referinţă cerut unui şef de stat care se exprimă într-o împrejurare oficială”, i-a transmis lui Băsescu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Poliţie.

Președintele Băsescu declarase cu o zi în urmă: “Nu voi evita nici subiectul a ceea ce se întâmplă la Minsterul de Interne, adică la băieţii care au început să facă striptease aruncându-şi şepcile. Acum îşi aruncă caracterul pe toate teleziunile. Cam acestea sunt, ne aşteptăm şi la alte evoluţii”, a spus preşedintele Traian Băsescu.