Presupusul criminal de la Cernavodă a invocat un moment de nebunie

Categories La ziPosted on

Presupusul criminal de la Cernavodă a invocat un moment de nebunie

Giani Deli-Iorga, bărbatul care a recunoscut că i-a omorât pe cei doi soţi din Cernavodă, a declarat că a comis dublul asasinat într-un moment de nebunie, informează Realitatea TV.

Expertiza psihiatrică preliminară arată că acesta a avut discernământ când i-a ucis pe părinţii fetei înecate în Dunăre, Gabriela Mitu. “L-am examinat şi am observat, luaţi-o ca o concluzie provizorie, că are discernământul păstrat. Cred că e, mai curând, un profil psihologic aparte, de psihopat. O vom stabili mai concret în cadrul expertizei medico-legale complete”, a declarat Mihai Onciu, medicul legist.

Presupusul criminal, Giani Deali – Iorga, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. “A fost un moment de nebunie. Să înţeleagă toţi cei care mă cunosc. A fost un moment de nebunie. M-am dus să discut cu ei problemele cu care se confruntau”, a declarat Giani Deli-Iorga.

Giani Deli-Iorga le-a spus procurorilor că s-a dus la părinţii tinerei, după ce Bogdan Mitu l-a anunţat că soţia vrea să-l părăsească. Bogdan i-ar mai fi spus că se va sinucide dacă Gabriela va divorţa de el. Deli-Iorga le-a cerut părinţilor tinerei să nu o lase pe fată să intenteze divorţ.

El a recunoscut în faţa anchetatorilor că băuse câteva pahare de tărie înainte de vizită. Deli-Iorga a mai spus că tatăl fetei, care era de acord cu divorţul, s-a enervat şi a scos cuţitul. În acel moment, şi-a pierdut minţile, l-a ucis, apoi a omorât-o şi pe soţia acestuia.

Anchetatorii spun că Deli-Iorga a mers apoi acasă, s-a spălat, după care s-a întors şi a ascuns victimele.

Gabriela Mitu a murit luni, după ce s-a înecat în apele Canalului Dunăre – Marea Neagră. Soţul acesteia a dispărut şi este dat în urmărire generală de poliţişti.