Vîntu nu a primit aprobare să plece la tratament la Viena

Categories La ziPosted on

Vîntu nu a primit aprobare să plece la tratament la Viena

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins solicitarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care a cerut permisiunea instanţei de a părăsi ţara pentru a merge la o clinică din Viena, relatează Realitatea TV.

Avocaţii lui Vîntu au cerut în luna decembrie ca omul de afaceri să poată pleca la tratament la Viena, în perioada 10-24 ianuarie. Cererea nu a fost aprobată la termenul de vineri al procesului la care a asistat, timp de o jumătate de oră şi Vîntu. Acesta a cerut încuviinţarea instanţei să plece, pentru că starea de sănătate nu îi permite să mai rămână, solicitare care a fost aprobată.

La şedinţa de vineri, au fost audiate interceptările telefonice făcute în dosar. Timp de mai multe ore, cei prezenţi la proces au ascultat discuţii telefonice purtate de Vîntu cu Nicolae Popa, cu Stoian, Ţurcan, cu membri ai familiei, jurnalişti sau politicieni.

Instanţa a decis emiterea unei adrese către Ministerul Justiţiei, pentru a comunica stadiul procedurilor privind extrădarea lui Nicolae Popa în România. Judecătorii au mai cerut verificarea legalităţii probelor obţinute de procurori în dosar de către magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 21 ianuarie.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată, alături de Octavian Ţurcan şi de Alexandru Stoian, pe 12 octombrie 2010, sub acuzaţia de favorizare a infractorului, în dosarul privind fuga din ţară a lui Nicolae Popa.