Probleme în alimentarea cu energie electrică din cauza noului supermarket Cora

Categories SocialPosted on

La solicitarea constructorului noului supermarket CORA din Zona Pod Butelii, maine , sambata 27 aprilie si duminica, 28 aprilie in intervalul orar 07:00 – 20:00, se va retrage din exploatare linia subterana de medie tensiune CET Palas – Centru, pentru lucrari de protejare a cablului subteran de medie tensiune. Lucrarea are ca scop realizarea unui sens giratoriu de circulatie pentru acces la noul supermarket CORA.

”In intervalul precizat, va scadea gradul de siguranta in alimentarea cu energie electrica a statiilor de transformare centru, Tăbăcărie, Baba Novac si Polus City Center, fiind alimentate radial pe partea de medie tensiune si rezervate in reteaua de joasa tensiune”, precizeaza Enel Romania.

Zonele Centru, Casa de Cultura, Faleza NORD, TOMIS I, II si III, Delfinariu, partial Statiunea Mamaia , Coiciu, Obor, Dacia, Gara, Inel II, ICIL, Tabacarie, Maritimo Mall ar putea fi afectate, in cazul declansarii unor avarii ale retelei electrice de medie tensiune. In cazul aparitiei unei avarii, timpul de remediere ar putea ajunge la 30 minute, posibilitatea realimentarii consumatorilor fiind limitata.

Echipele Enel Distributie Dobrogea, impreuna cu echipe ale contractorilor, vor efectua aceste lucrari in regim de maxima mobilizare, pentru a reduce pe cat posibil efectele scaderii gradului de siguranta în alimentarea cu energie electrica a consumatorilor. Pentru a preveni avariile in aceste zone, Enel Distributie Dobrogea va monitoriza in permanenta starea retelei.