Radu Berceanu: Proiectul “Autostrada Transilvania” a fost şi este o prostie

Categories La ziPosted on

Radu Berceanu: Proiectul “Autostrada Transilvania” a fost şi este o prostie

Democrat-liberalul Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor, a declarat marţi că lucrările de construcţie la Autostrada Transilvania nu reprezintă o prioritate pentru România, întrucât proiectul în sine a fost şi este “o prostie”.

“Autostrada Transilvania nu e o prioritate. Pentru că am vorbit cu Uniunea Europeană, noi, România, şi am spus: “vrem Culoarul IV” şi după aceea nu am fost serioşi să ne ţinem de Culoarul IV. De aceea nici nu ne sprijină UE şi de altfel nimeni pentru Transilvania”, a spus Berceanu.

“Am făcut acea bucată, pentru că era începută 80 la sută şi trebuia făcută, pentru că era păcat să aruncăm pe geam toată munca aia şi banii ăia. Dar nu e o prioritate. În domeniul autostrăzilor, autostrada Transilvania este prioritatea doi. Dacă mergem până la Cluj, ne omoară pe străzi”, a precizat fostul ministru.

Firma constructoare Bechtel a trimis în şomaj la începutul anului peste 800 de muncitori de la şantierul Autostrăzii Transilvania.

Construirea autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, dar lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, în momentul în care autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă.

Din cauza opririi lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu încă un an.