Rezultate false pentru teste PCR, vandute pe internet. Care era pretul cerut

Categories EvenimentePosted on

Un bucurestean care vindea rapoarte de analiza pentru teste PCR, pentru depistarea SARS-CoV-2, negative a fost retinut de politisti. Barbatul vindea testele in fals prin intermediul unor anunturi postate pe un site. El a fost dus la audieri si este anchetat intr-un dosar penal pentru infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale.

Politistii au intrat pe fir si au reusit sa-l identifice. Drept urmare, miercuri, 21 aprilie, acestia au pus in aplicare un mandat de perchezitie, conform unui comunicat transmis de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

,,Miercuri, 21 aprilie a.c., politisti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, au pus in aplicare un mandat de perchezitie, la domiciliul unui barbat, banuit de comiterea unei infractiuni de fals material in inscrisuri oficiale”, se arata in comunicat.

Barbatul vindea prin intermediul site-urilor de anunturi

Conform sursei citate, din datele si probele administrate a rezultat ca barbatul a postat anunturi pe un site de de specialitate, in care se oferea sa puna la dispozitia celor interesati rezultate negative ale unor teste PCR. Desi erau falsificate, acestea puteau fi folosite pentru a fi prezentate la locul de munca sau in scopul calatoriei.

,,Din datele si probele administrate in cauza in perioada februarie – aprilie 2021 de catre politistii Serviciului Investigatii Criminale a rezultat presupunerea rezonabila ca persoane necunoscute au postat mai multe anunturi pe un site prin care, in schimbul unor sume de bani, intocmesc rapoarte de analiza medicala in care sunt atestate in mod necorespunzator adevarului rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detectia virusului SARS-COV2, ce pot fi folosite de catre cei interesati pentru prezentarea la locul de munca sau in scop de calatorie”, se arata in comunicatul politiei.

Preturile variau de la 150 la 180 de lei

In urma cercetarilor a fost identificat un bucurestean care se afla in spatele anunturilor prin care erau propuse la vanzare rezultate ale unor teste PCR falsificate. Acesta trimitea documentul falsificat pe mail, iar banii ii incasa intr-un cont bancar. Un astfel de test costa 150 de lei, daca era redactat in limba romana si 180 de lei daca era redactat in limba engleza.

,,In urma investigatiilor desfasurate a fost identificat un barbat, fiind retinuta in sarcina acestuia savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri private, stabilindu-se ca acesta, in perioada ianuarie – pana in prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunturi din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vanzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau in realitate, ci doar se trimitea pe mail cumparatorilor un document in care erau mentionate datele cumparatorului si rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita intr-un cont bancar.

La data de 21 aprilie a fost pus in aplicare un mandat de perchezitie, la domiciliul banuitului, in urma careia au fost identificate si ridicate mai multe bunuri de interes, printre care inscrisuri, telefoane mobile si carduri bancare.

Totodata, barbatul a fost condus pentru audieri la sediul politiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *