Şeful Jandarmeriei şi adjunctul său, demişi din funcţie, în urma scandalului angajărilor ilegale

Categories La ziPosted on

Şeful Jandarmeriei şi adjunctul său, demişi din funcţie, în urma scandalului angajărilor ilegale

Şeful Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu, şi prim-adjunctul său, Gheorghe Rugină, au fost eliberaţi din funcţii din cauza implicării lor în scandalul angajărilor ilegale, relatează Realitatea TV.

Cei doi au fost puşi la dispoziţia MAI, prin decizia ministrului Traian Igaş. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală a lui Olimpiodor Antonescu şi a lui Nicolaie Rugină, fostul şef al resurselor umane din MAI.

Au mai fost destituiţi din funcţii comisarii Ioan Valentin Opriţescu, Constantin Toleriu şi colonelul Marian Grigoroiu, împotriva cărora a început urmărirea penală în acelaşi dosar.
Olimpiodor Antonescu a fost numit şef al Jandarmeriei Române în octombrie 2009. De-a lungul timpului, el a fost implicat în mai multe scandaluri.

La începutul lunii, Corpul de Control al ministrului de Interne a întocmit un raport în care sesiza că în cadrul Jandarmeriei au fost ocupate ilegal trei posturi, cu ajutorul mai multor persoane. Astfel, trei ofiţeri au trecut examenul pentru intrarea în Jandarmeria Română, deşi aveau nereguli în dosare.