Siria: Militari care au refuzat să tragă în civili, executaţi

Categories La zi, trimitere dreaptaPosted on

Siria: Militari care au refuzat să tragă în civili, executaţi

În ultimele zile au avut loc lupte grele în Siria, între bande înarmate şi militari, însă opoziţia afirmă că a fost vorba, de fapt, de o operaţiunile împotriva soldaţilor care au refuzat să asculte ordinele de a trage în civili, relevă televiziunea de stat.

Mai mulți militari sirieni ar fi încercat să se alăture rebelilor din oraşul Jisr al-Shaghour, după ce au refuzat să execute ordinul de a trage în civili neînarmaţi.

Acești militari au fost executaţi, pentru a fi daţi exemplu soldaţilor din alte oraşe, a anunţat opoziţia.

Potrivit ABC News, armata siriană a preluat din nou controlul asupra localităţii Jisr al-Shaghour, de lângă graniţa cu Turcia, unde până la 120 de poliţişti au fost ucişi săptămâna trecută.

Mii de locuitori au fugit din zonă înainte de venirea trupelor şi s-au refugiat în Turcia.

“Atunci când soldaţii au început să deschidă focul asupra manifestanţilor, unii din armată au obiectat. A fost o ciocnire internă şi mulţi militari au fost ucişi”, a declarat un manifestant.

O parte dintre soldaţii care au dezertat se află printre refugiaţii care încearcă să treacă graniţa în Turcia.

“În urmă cu două luni, ne-au chemat la o şedinţă şi ne-au spus că sunt elemente străine şi bande teroriste în Siria. Când am ieşit pe străzile din Deraa am văzut femei, copii şi persoane în vârstă scandând pentru libertate”, a precizat un fost militar.

Sute de refugiaţi stau în tabere impovizate în apropiere de graniţa cu Turcia. Ei nu se întorc la casele lor, pentru că le este teamă de armată.