SOV încarcerat 29 de zile: Ghiţă e o unealtă în mâna Cotroceniului

Categories La zi, trimitere stanga (cu foto)Posted on

SOV încarcerat 29 de zile: Ghiţă e o unealtă în mâna Cotroceniului

UPDATE

Sorin Ovidiu Vântu a declarat vineri, la Direcţia Cercetări Penale, unde va fi încarcerat, că Sebastian Ghiţă este doar “o unealtă în mâna Cotroceniului”. El a mai precizat că “atunci când am ajuns la tribunal, mandatele erau deja scrise” şi că luni va dezvălui o “surpriză” pregătită preşedintelui Traian Băsescu. Tribunalul Bucureşti a judecat vineri, 29 aprilie, recursul procurorilor care îi acuză pe cei doi de şantajarea managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă.

Sorin Ovidiu Vântu şi mâna sa dreaptă, Ion Ilie Cezar vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, iar decizia Tribunalului este definitivă.

Sorin Ovidiu Vîntu va fi arestat pentru a doua oară luna aceasta. Magistrații de la Tribunalul București au admis vineri recursul procurorilor la decizia de cercetare în libertate a omului de afaceri. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă. Judecătorii au decis să fie arestat și Ion Ilie, reprezentatul lui SOV în Consiliul de Administrație al Realitatea Media. Cei doi sunt acuzați de șantajarea lui Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV. Un complet de trei judecători de la Tribunalul Bucureşti a judecat vineri contestaţia procurorilor împotriva deciziei din 21 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5, care a hotărât cercetarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Ilie Cezar Ion în stare de libertate.

Cei doi au fost reţinuţi, la data de 20 aprilie, de către Parchetul General, care îi cercetează pentru şantajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă.

Vîntu şi Ion vor fi încarceraţi la Direcţia Cercetări Penale.

Reprezentantul Ministerului Public a solicitat instanţei admiterea recursului şi emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi.

Procurorul de şedinţă a explicat că Vîntu l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă şi că, prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, a făcut presiuni asupra acestuia.

Totodată, magistratul a arătat că scopul urmărit de omul de afaceri ar fi fost obţinerea unei sume de bani şi că, deşi era sub cercetat într-un alt dosar, a săvârşit o nouă infracţiune.

Potrivit Parchetului General, în perioada martie-aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-a cerut lui Sebastian Ghiţă suma de 150.000 euro. În plus, Vîntu l-ar fi ameninţat cu moartea pe Ghiţă şi familia acestuia.