Daca iti place tamaia, descopera beneficiile utilizarii ei in casa ta

Categories LifestylePosted on

Mirosul este cel mai primitiv dintre simturile noastre si este legat de partea creierului in care sunt activate amintirile, emotiile si sentimentele. Aromaterapia functioneaza pe aceasta baza, care urmareste sa genereze diferite senzatii prin mirosuri. Iar printre produsele cele mai utilizate de acest medicament complementar se numara tamaia.

Folosita in mod obisnuit in ritualurile religioase si domestice pentru capacitatea sa de a crea medii relaxate si aroma placuta, tamaia are, de asemenea, numeroase proprietati . Aici iti spunem beneficiile sale si cum ar trebui sa-l folosesti in casa ta.

Ce este tamaia?

Termenul de tamaie provine din latinescul „incensum”, care inseamna a aprinde . „Este un preparat pe baza de rasini de plante aromatice care se amesteca cu uleiuri esentiale, astfel incat, atunci cand sunt arse, elibereaza un fum balsamic ”, explica expertii Natura . Cel mai obisnuit preparat este sub forma de bagheta si din cele mai vechi timpuri a fost folosit in ritualuri religioase si domestice .

Cate tipuri de tamaie exista?

Exista multe tamaie diferite in functie de uleiul esential care se adauga , fiecare dintre ele avand proprietati diferite , conform aromoterapiei. Susana Amorin , consultant si trainer Feng Shui, enumera pe cei mai puternici 10 , conform acestei filozofii orientale :

  • Tamaie Palo santo : este singura care, in loc sa fie un preparat de rasina, este un tip de lemn din specia Bursera graveolens , originara din America de Sud . Te ajuta sa te relaxezi , sa meditezi si sa elimini energiile negative .
  • Tamaie de salvie alba : aroma sa reduce anxietatea si calmeaza sistemul nervos .
  • Tamaie de copal auriu : favorizeaza purificarea mediului inconjurator , precum si este ideala pentru cresterea concentrarii si relaxarii .
  • Tamaie de smirna : notele sale lemnoase purifica mediul inconjurator , fiind astfel foarte favorabile pentru practicarea meditatiei profunde.
  • Tamaie din lemn de santal : originara din India , intareste energia vitala si combate stresul , generand un sentiment de liniste . De asemenea, poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap .
  • Tamaie de lavanda : aceasta este una dintre cele mai populare si este renumita pentru proprietatile sale relaxante , care te ajuta sa adormi.
  • Tamaie de rozmarin : are o aroma revitalizanta care ajuta la curatarea mediului si elimina energia proasta . De asemenea, este considerat bun pentru memorie .
  • Tamaie de iasomie : este asociata cu optimism si animozitate si ofera concentrare si inspiratie . La fel, este legat de dragoste si noroc .
  • Tamaie cu scortisoara : este buna pentru meditatie , deoarece ajuta la clarificarea ideilor . In plus, i se atribuie proprietati afrodisiace .
  • Tamaie Rue : ajuta la curatarea energiilor si i se atribuie, de asemenea, proprietati relaxante .

Beneficiile si utilizarile tamaiei acasa

Arderea betelor de tamaie are o dimensiune spirituala si de aceea a fost intotdeauna legata de ceremonii din diferite culturi si religii . Iar fumul pe care il emana ofera o senzatie de purificare si vindecare si ajuta la crearea unor atmosfere calme . In plus, acest produs are si beneficii pentru sanatate. Expertii Verdecora le enumera :

  • Imbunatateste circulatia sangelui si procesele inflamatorii : realizeaza acest lucru datorita acizilor boswellic . „Acestea ajuta la ameliorarea simptomelor artritei , reduc frecventa astmului si trateaza bolile inflamatorii ale intestinului , cum ar fi sindromul de colon iritabil ” , subliniaza expertii de pe canalul YouTube Green Ecology .
  • Ajuta la reducerea simptomelor de anxietate si depresie : nu numai datorita uleiului esential pe care il contine, ci si pentru ca compozitia sa rasinoasa favorizeaza reducerea ritmului cardiac .
  • Curata aerul : pe langa aromatizare, are proprietati antiseptice .
  • Promoveaza concilierea somnului : ne ajuta sa ne relaxam pentru a atinge o stare ideala care ne permite sa adormim rapid si sa ne bucuram de un somn de calitate .
  • Este un expectorant natural : ajuta la atenuarea efectelor racelii , gripei si altor afectiuni minore ale tractului respirator .

Cum sa aprinzi tamaia pas cu pas

A profita de beneficiile tamaiei in casa noastra este foarte simplu . Vom avea nevoie doar de bagheta si de un arzator . De la Natura ei explica pasii de urmat :

  1. Asezati bagheta introducand partea expusa in orificiul arzatorului de tamaie .
  2. Aprinde bagheta la capatul superior cu o lumanare sau chibrit si vezi cum incepe sa isi schimbe culoarea din cauza caldurii focului .
  3. Indepartati tamaia si lasati bagheta sa inceapa sa arda . Asigurati-va ca plasati arzatorul de tamaie intr-un loc sigur , unde nu poate provoca incendiu sau arsuri in timpul arderii.
  4. Relaxeaza-te si bucura-te .