Bucătăria de vară: cum să gătești mancare ușoară și răcoroasă pentru zilele călduroase

Categories LifestylePosted on

Bucătăria de vară este o adevărată binecuvântare pentru cei care stau la casă și se pot bucura de răcoare în zilele caniculare de vară. Cât stai să îți savurezi limonada în foișorul de lângă bucătărie, poți pregăti și ceva rapid de mâncare pentru familie sau musafiri. Iată câteva idei de mâncăruri lejere pentru zilele călduroase de vară pe care le poți pregăti fără prea multe ingrediente sau ustensile de bucătărie!

Platou de vară cu alimente delicioase

Înlocuiește prânzul cu un platou de vară lejer și gustos. Nu există nicio regulă atunci când vine vorba de alimentele care trebuie să se regăsească pe un astfel de platou. Pur și simplu mergi la frigider sau în grădină și îți iei toate ingredientele necesare. Poți pune brânzeturi, legume proaspete, poate și niște mezeluri de calitate și în mai puțin de 10 minute, prânzul este gata. Dacă îți dorești mai multă varietate, poți face rapid niște bruschete cu rosii sau o omletă în lipie pe care să o porționezi și să o așezi pe platou. O astfel de mâncare va fi apreciată chiar și la cină, mai ales dacă este servită alături de un pahar de vin alb rece. 

Supă de legume

Ce poate fi mai frumos decât să mergi în grădină, să aduni câteva rădăcinoase, să le toci și să le pui în oale la fiert, pentru o supă? Supa de legume este răcoritoare și perfectă pentru zilele caniculare de vară pentru că hidratează organismul. În plus, este și plină de vitamine și nici nu necesită un efort prea mare pentru a fi pregătită. Poate fi servită ca atare, cu niște fire de ceapă verde, sau chiar cu niște crutoane preparate din pâine coaptă pe plită. Delicios, nu-i așa?

Tocăniță de legume

Dacă în bucătăria de vară ai vreun ceaun, o rețetă numai bună pentru acest anotimp este tocănița de legume. Tot ce trebuie să faci este să toci legumele și să le lași să fiarbă în ceaun la foc mic, până scade apa. Partea bună este că poți servi tocănița caldă, imediat ce ai stins focul, sau o poți pune la borcane și o poți servi ulterior și rece, pe pâine – un deliciu nu doar în zilele de vară, ci în fiecare zi. Unele gospodine preferă să își folosească legumele din grădină în acest fel și să facă tocăniță de legume pentru iarnă.

Dacă ai o bucătărie de vară, profită de ea și gătești aici cât poți de mult – nu e la fel de cald ca în casă și e și relaxant să stai afară, mai ales dacă beneficiezi și de umbra copacilor din grădină.