“Aducem Basarabia Acasă”

Categories PoliticaPosted on

Organizația municipală Constanța a Partidului Forța Civică s-a alăturat campaniei de strângere de semnături în vederea promovării proiectului de lege privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României.

Derulată sub egida Asociației Tinerilor pentru România, campania “Aducem Basarabia Acasă” vizează strângerea unui număr de 100.000 de semnături la nivelul întregii țări pentru promovarea unui act normativ ale cărui principale obiective sunt: obinerea mai ușoară a vizelor de către românii de peste Prut (acum au nevoie de 500 euro într-un cont bancar şi invitaţie), facilitarea accesului cetățenilor Republicii Moldova pe piața muncii din România, alocarea unui număr substanțial de burse pentru elevii și studenții originari din Republica Moldova, înfiinţarea unei instituții cu personalitate juridică pentru Gestionarea Relațiilor cu Republica Moldova, care să trateze relația bilaterală ca pe o prioritate naţională.

În acest sens, în cursul zilei de ieri, membrii din cadrul Biroului Permanent Municipal Constanța al Forței Civice au semnat pentru susținerea proiectului de lege privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României.
“Salut și susțin orice fel de inițiativă care înseamnă mai multe drepturi pentru frații noștri de peste Prut. Nu trebuie să uităm niciodată că cetățenii Republicii Moldova sunt români iar pământul Basarabiei este pământ românesc. Chiar dacă astăzi, printr-o nedreptate a istoriei, România și Republica Moldova sunt despărțite de o graniță artificială, cele două popoare sunt de fapt unul singur: au aceeași inimă și același suflet național, vorbesc aceeași limbă și trăiesc pe același pământ românesc.

Mă bucur să văd că tineri independenți politic au decis să se implice și să ducă mai departe dezideratul românilor de pe ambele maluri ale Prutului: “Aducem Basarabia Acasă!” Cred cu tărie că viitorul este al tuturor tinerilor responsabili, cu sau fără apartenență politică, deciși să schimbe lucrurile”.