Top 10 cele mai mari orase din Africa

Categories LifestylePosted on

Aglomerarile urbane din Africa au crescut rapid in ultimii ani. Cele mai mari orase luptandu-se pentru a se adapta la tot mai multi rezidenti care concureaza pentru resurse urbane. Cu toate acestea, cresterea populatiei a adus mai multe oportunitati uriase in sectoarele social, economic, politic si tehnologic. In continuare este prezentat clasamentul celor mai mari orase din Africa.

10. Abidjan (Coasta de Fildes)
Orasul Abidjan are aproximativ 4,4 milioane de oameni, ceea ce reprezinta o cincime din populatia tarii. Fiind capitala economica a Coastei de Fildes, orasul se caracterizeaza prin niveluri ridicate de industrializare si urbanizare. Principalii contributori economici la Abidjan includ industrii precum prelucrarea alimentelor, industria textila, productia de automobile si o rafinarie mare de petrol.

9. Alexandria (Egipt)
Situat de-a lungul Marii Mediterane, orasul Alexandria are peste 4 milioane de oameni. Orasul este o destinatie turistica populara, care i-a dat numele ,,Perla Mediteranei”. Este, de asemenea, un important centru industrial datorita conductelor de petrol si a gazelor naturale din Suez. Populatia in crestere, urbanizarea rapida si cresterea activitatilor agricole au necesitat o cerere crescuta de apa in oras.

8. Nairobi (Kenya)
Fiind capitala Kenyei si cel mai mare oras, Nairobi are peste 3 milioane de oameni. Orasul este un punct de intalnire semnificativ pentru politica, afaceri si cultura. Este, de asemenea, centrul financiar, producator, comercial, tehnologic si industrial pentru Africa de Est si Centrala. Nairobi este cunoscut popular ca fiind singurul oras important din lume care are o rezerva de jocuri.

7. Dar es Salaam (Tanzania)
Dar es Salaam nu este doar cel mai mare oras din Tanzania, ci si cel mai mare oras port din Africa de Est. Este, de asemenea, un important centru economic la nivel regional. Situat pe un port brut cu plaje cu nisip si atractii frumoase, orasul este o destinatie turistica importanta din tara. Orasul are peste 4 milioane de oameni, ceea ce urmeaza sa creasca in anii urmatori.

6. Khartoum (Sudan)
Khartoum este capitala Sudanului si cel mai mare oras al sau. Este situat la intersectia cu raul Nil (Nilul Alb si Albastru), are un climat fierbinte de desert si case pentru peste 5 milioane de oameni. Unele dintre industriile orasului includ textile, fabricarea sticlei, prelucrarea alimentelor si tiparirea. De asemenea, produsele petroliere produse in statul Khartoum ofera combustibil si locuri de munca pentru oras.

5. Luanda (Angola)
Luanda este capitala Angolei si cea mai mare aglomerare urbana din tara. Orasul este un centru pentru activitati industriale, administrative si culturale. Este, de asemenea, printre cele mai populate zone de limba portugheza din lume. Luanda se afla in prezent in reconstructie majora, care va modifica in mod semnificativ peisajul sau urban.

4. Kinshasa (Republica Democrata Congo)
Kinshasa este capitala Republicii Democrate Congo si are o populatie de peste treisprezece milioane de oameni. Acest oras este al doilea cel mai mare francofon din lume. Sectoarele cheie care sustin orasul Kinshasa includ minerale, cherestea, petrol, agricultura si gaze. Viata de noapte din oras este plina de cantece ndombolo, rhumba, reggae si muzica soul.

3. Johannesburg (Africa de Sud)
Johannesburg este cel mai mare si mai bogat oras din Africa de Sud. Este, de asemenea, orasul cu cea de-a 27-a cea mai mare economie din lume. Johannesburg este un centru plin de tehnologie, moda, productie, comert cu amanuntul si mai multe sectoare de servicii. Orasul este, de asemenea, centrul financiar al Africii, format din cele mai mari actiuni din Africa si marile banci mondiale.

2. Cairo (Egipt)
Cairo este cel mai mare oras din Egipt, precum si capitala sa. Cu peste 20 de milioane de oameni care traiesc in oras, Cairo este cunoscut sub numele de leagan al civilizatiei. Ca centru economic al Egiptului, orasul are mai multe sectoare care creeaza locuri de munca, inclusiv prelucrarea textilelor si alimentelor, productii bune pentru consumatori, precum si productia de fier si otel.

1. Lagos (Nigeria)
Lagos este cel mai mare oras si capitala economica a Nigeriei. Este printre cele mai populate aglomerari urbane, avand peste 21 de milioane de oameni. Gazduind cele mai mari si mai aglomerate porturi din Africa, Lagos este printre orasele cu cea mai rapida crestere de pe continent. De asemenea, are cel mai mare PIB, ceea ce il face un centru financiar cheie pe continent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *