Top 6 cele mai mari orase din China

Categories LifestylePosted on

Cu peste 1,3 miliarde de oameni, China este cea mai populata tara din lume. Aproximativ o cincime din totalul populatiei mondiale locuieste in China. In China exista peste 160 de orase cu peste un milion de oameni (doar 9 in SUA). Orasele sunt raspandite in toata tara. Hong Kong are putin peste 7 milioane de locuitori si este al 11-lea oras ca marime din China.

6. Wuhan – 9.780.644
Wuhan este capitala provinciei Hubei. A jucat un rol important in formarea Chinei asa cum o cunoastem astazi, deoarece a fost gazda revoltei de la Wuchang care a declansat o revolutie in tara. Formarea Republicii China a fost un rezultat al acestui lucru si o mare parte a orasului este decorata cu monumente care sarbatoresc aceasta mare bucata de istorie. In timpul verii, umiditatea din Wuhan poate provoca probleme turistilor si, fiind unul dintre ,,cele trei cuptoare” ale tarii, alaturi de Chongqing si Nanjing, este considerat cel mai rau. Turnul Macaralei Galbene este probabil cea mai recunoscuta parte a orasului si este unul dintre cele patru mari turnuri din tara. Se inalta deasupra orasului si, desi percepe o taxa pentru intrare, parcul si peisajul din jur sunt foarte pitoresti si reprezinta o atractie turistica.

5. Shenzhen – 10.357.938
In ciuda faptului ca se afla in primele cinci orase cele mai populate din China, Shenzhen nu este un loc turistic deosebit de spectaculos. Cu toate acestea, este popular printre chinezi si, deoarece orasul s-a dezvoltat economic, au inceput sa apara o serie de restaurante si baruri la moda, iar centrul orasului Shenzhen prinde viata noaptea. Nu numai asta, dar are si una dintre cele mai frumoase linii de coasta din tara, conform revistei China Geography. In ceea ce priveste atractiile, a fost odata foarte popular datorita gamei sale de parcuri tematice, inclusiv Fereastra lumii, Happy Valley si Minsk World, un parc unde vizitatorii pot vizita o insula bazata pe vechiul portavion sovietic, Minsk. De asemenea, are o mare varietate de muzee si parcuri pentru cei care cauta un pic de liniste si pace, un astfel de exemplu fiind muzeul Shenzhen.

4. Guangzhou – 11.070.654
Guangzhou este capitala provinciei Guangdong si al patrulea oras ca marime din China, ceea ce inseamna ca are o reputatie de sustinut. Este considerat a fi oarecum izolat, deoarece majoritatea imprejurimilor sale sunt muntoase, desi acest lucru promoveaza o multime de oportunitati. In ceea ce priveste reperele, exista Xiguan Residence, un grup de structuri traditionale cantoneze care au fost detinute de clasa superioara intr-o alta epoca. Pentru fanii sportivi, gazduieste, de asemenea, Stadionul Olimpic din Guangdong, un loc cu capacitate de 80.000 de locuri, utilizat in principal pentru fotbal, care a vazut echipe precum Manchester United si Chelsea.

3. Tianjin – 11.090.314
Tianjin, unul dintre cele cinci orase centrale ale natiunii, este o metropola extinsa, cu un numar de districte care segmenteaza zona. Este remarcat pentru faptul ca are primul serviciu de autobuz din China, iar transportul in comun al orasului este de obicei foarte bun, permitand vizitatorilor sa calatoreasca cu usurinta. Ochiul Tianjin este o atractie populara, iluminand raul noaptea, construit deasupra unui pod si este perfect pentru vizitatori. Turnul Tamburului merita o vizita si este un monument al dinastiei Ming, gazduind o serie de expozitii pentru public. Pentru cei interesati sa iasa din oras, cateva segmente ale Marelui Zid Chinezesc pot fi gasite la Pasul Huangya si exista o multime de autobuze care vor transporta turistii in acele locuri.

2. Bejing – 19.295.000
Beijingul, renumit pentru ca este capitala Chinei, este un oras magnific. Este centrul tarii pentru o varietate de industrii, inclusiv educatie, cultura si politica. Este bine cunoscut in intreaga lume si este un important centru industrial pentru China si este renumit pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de vara din 2008. Ca capitala, are o multitudine de atractii, fiecare dintre numeroasele sale districte avand propriile obiective turistice. Piata Tiananmen, cunoscuta in intreaga lume, este cea mai mare piata de pe glob. In alta parte, Orasul Interzis este un monument spectaculos care dateaza de ani in urma si a ramas neatins in timpul diferitelor dinastii.

1. Shanghai – 22.265.426
In cele din urma, Shanghai se afla in fruntea listei ca fiind cel mai populat oras din cea mai populata tara de pe Pamant. Este cel mai dezvoltat oras din toata China si atrage turisti din intreaga lume. Este un amestec minunat de cultura orientala, precum si de civilizatie occidentala, cu case care reprezinta atat traditia chineza, cat si cea europeana. Vizitarea Bund-ului, faimosul terasament al orasului, este o necesitate, deoarece are o semnificatie istorica si este considerata o plimbare fermecatoare langa apa. Turnul Pearl Oriental este chiar peste rau si are cateva vederi minunate asupra unuia dintre cele mai minunate orase din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *