Craiova, Zimnicea, Bucureşti: Descinderi la o grupare specializată în fraude bancare

Categories La ziPosted on

Craiova, Zimnicea, Bucureşti: Descinderi la o grupare specializată în fraude bancare

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la BCCO Craiova au făcut joi opt percheziţii în ora;ele Craiova, Bucureşti şi Zimnicea, pentru destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni informatice şi fraude cu cărţi de credit, patru persoane fiind duse la audieri, informează DIICOT.

Anchetatorii au stabilit că Adrian Poşulescu, liderul grupării, confecţiona aparatură de skimming destinată montării la bancomate din ţară şi străinătate, pentru obţinerea datelor de pe cardurile bancare.

De asemenea, împreună cu Gheorghe Laurenţiu Capotescu şi Covaci Poenaru Jr, Adrian Poşulescu vindeau aparatura de skimming  la preţul de 3.000 euro/dispozitiv sau o închiria în schimbul unui procent de 50% din numerele de card obţinute.

În cursul zilei de miercuri, un alt membru al grupării, Decebal Simion Gănescu, a fost prins în flagrant în Craiova, având asupra sa un dispozitiv de skimming confecţionat artizanal.

Cei patru au fost duşi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru audieri.

Cercetările au fost efectuate  împreună cu ofiţeri din cadrul  BCCO Craiova şi lucrători din cadrul SPIR, iar sprijinul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SOS Craiova şi SRI – Dolj.