Traian Băsescu: “Cangrena de la frontiere, tolerată de toate partidele aflate la guvernare după ’90″

Categories La ziPosted on

Traian Băsescu: “Cangrena de la frontiere, tolerată de toate partidele aflate la guvernare după ’90″

În cadrul unei emisiuni de la Radio România Actualităţi, președintele Traian Băsescu s-a declarat joi uluit de modalitatea în care presa a prezentat acţiunile DNA în cazurile de corupţie din vămi.

“Cel mai inconsistent şi lipsit de adevăr mi se pare curentul care încearcă să responsabilizeze un partid, cel de guvernământ, pentru corupţia din vamă. Cum e posibil să-l acuzi, când arestările se petrec cu acest partid la putere? E o încercare de intoxicare uriaşă”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a apreciat faptul că, începând din din 1990, abia acum s-a făcut ceva în acest sens, până în prezent situația fiind tolerată de toate guvernările:

“Dacă discutăm despre cangrena din frontiere, ea e veche, arhicunoscută şi tolerată de toate partidele care s-au succedat la guvernare din 1990 şi până acum. Vă aduceţi aminte că în timpul războiului iugoslav România era acuzată de trafic de combustibil. Ăla se făcea prin forntiere, nu prin porumbei. Toate Guvernele de până acum au fost lipsite de voinţa de a interveni în această zonă. Iată, s-a găsit un guvern, nişte instituţii care au intervenit”, a mai declarat președintele.