Un deputat care are 17 case spune că ar trebui compătimit

Categories La ziPosted on

Un deputat care are 17 case spune că ar trebui compătimit

Deputatul Mircea Cazan deţine 17 locuinţe şi se plânge că îi este foarte greu să le întreţină şi nu i-ar dori nimănui să fie în locul său, relatează gandul.info.

“Eu am fost acţionar la Astral. Am vândut afacerea la UPC şi mi-am spus că imobiliarele sunt cea mai bună investiţie. Aşa că am tot făcut achiziţii pe care acum le regret, împreună cu părinţii şi soţia. În ziua de azi nu aş mai cumpăra. Mă chinui să plătesc impozitele şi cheltuielile de întreţinere. N-aş dori nimănui să fie în locul meu acum, la ce cheltuieli de întreţinere am iarna, când trebuie să fac focul în case nelocuite!”, a declarat Cazan.

Unui parlamentar român îi revin, în medie, 356,3 metri pătraţi locuibili, conform ultimelor declaraţii de avere publicate pe site-urile celor două camere. În total, cei 470 de parlamentari au locuinţe de 167.458 de metri pătraţi, cât însumează cele 1.064 de case, apartamente şi case de vacanţă trecute în declaraţii.

Pe primul loc în topul celor care au cele mai multe case este Robert Negoiţă cu 60 de apartamente, urmat de Mircea Vasile Cazan, cu 17 imobile: 9 case de locuit, 7 apartamente (unul de 764 mp, în Sibiu, cumpărat în 2008 – locul I în topul suprafeţelor apartamentelor deţinute de parlamentari) şi o casă de vacanţă.