Un irakian făcea contrabandă de cu accesorii de sărbători prin portul Constanţa

Categories EvenimentePosted on

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în punctul de trecere a frontierei Constanţa Sud Agigea din China 540 de rucsacuri susceptibile a fi contrafăcute şi 867 de accesorii pentru sărbători nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 167.700 de lei. 

În data de 22.12.2014, între orele 13.30 – 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Braşov.
În urma controlului au fost identificate 540 de rucsacuri, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 81.000 lei dacă ar fi fost originale.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în portul Constanţa Sud Agigea, controlul unui alt container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
Astfel, au fost descoperite 867 articole reprezentând cadouri pentru sărbători, care nu fuseseră declarate la întrarea în ţară, evaluate la 86.700 lei.

Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi cea nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 36 ani, domiciliat în judeţul Braşov, respectiv un cetăţean irakian de 44 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.