Un tânăr a fost eliberat după nouă ani de puşcărie, pentru că CEDO i-a făcut dreptate

Categories La ziPosted on

Un tânăr a fost eliberat după nouă ani de puşcărie, pentru că CEDO i-a făcut dreptate

Răzvan Bulfinsky (31 de ani) a fost eliberat din închisoare după nouă ani petrecuţi după gratii, abia după ce CEDO a stabilit că instanţele din România nu l-au judecat corect, informează Realitatea TV.

Tânărul a fost arestat pentru trafic de droguri la vârsta de 22 de ani, împreună cu doi prieteni cu care se afla într-un restaurant. Sub masa lor, agenţi aflaţi sub acoperire au găsit o pungă cu 2.000 de pastile de ecstasy. Deşi tinerii au susţinut că totul este o înscenare, judecătorii care i-au condamnat s-au bazat exclusiv pe rapoartele agenţilor.

“Ne-am dus să cumpărăm nişte haine şi nişte parfumuri, şi am venit la puşcărie traficanţi de droguri de mare risc şi mare bandă de traficanţi”, spune tânărul.

Pedeapsa iniţială de patru ani a fost majorată apoi la 12 ani. Sentinţele au fost date fără a fi audiaţi martori, fără a se lua amprentele de pe punga cu droguri şi fără a se găsi stupefiante asupra suspecţilor sau la ei acasă.

CEDO a decis, anul trecut, că instanţele din România i-au încălcat tânărului dreptul la un proces corect. Statul român a fost obligat de CEDO să-i plătească lui Răzvan 10.000 de euro daune morale.