WikiLeaks: “Cseke Attila, o alegere ciudată pentru Sănătate”

Categories La ziPosted on

WikiLeaks: “Cseke Attila, o alegere ciudată pentru Sănătate”

Oficialii de la Ambasada SUA din București au trimis în decembrie 2009 o telegramă la Washington, care conținea observații referitoare la nou guvern, după ruptura din cadrul alianței PDL-PSD.

În telegramă se arată surprinderea americanilor cu privire la nominalizarea lui Cseke Attila pentru postul de ministru al Sănătății.

La 32 de ani, el era cel mai tânăr membru al guvernului și reprezenta ”o soluție ciudată” pentru Ministerul Sănătății, precizau oficialii americani.

Americanii susțineau în telegramă că noul ministru nu are cunoștințe medicale, iar experiența administrativă este limitată, fiind, până la acel moment, ”un oficial de rang mărunt la Secretariatul General între 2005 şi 2008”, iar ”în 2008, a fost ales în Senat, unde a lucrat la Comisia juridică.”

Ministerul Sănătății și sistemul sanitar din România se confruntă cu probleme serioase, care are nevoie disperată de reformă, iar tânărul membru UDMR pare rău amplasat într-o poziție în care să-și asume multele interese înrădăcinate în sectorul sănătății, concluzionau oficialii americani.