Sancțiuni pentru nerealizarea registrului abonaților

Categories trimitere stanga (cu foto), UtilPosted on

Sancțiuni pentru nerealizarea registrului abonaților

ANCOM a retras calitatea de furnizori de serviciu universal companiilor desemnate să pună la dispoziţia utilizatorilor finali a unui serviciu de informaţii privind abonaţii şi a unui registru al abonaţilor în formă electronică.

Potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), a fost retrasă calitatea de furnizori de serviciu universal pentru  Infoclick şi Newsphone Hellas, pentru că aceste entități nu şi-au îndeplinit obligaţia de a publica un registru al abonaţilor în forma tipărită într-un număr de 6.000.000 de exemplare.

„Având în vedere că justificarea transmisă ANCOM de către furnizori nu a fost considerată întemeiată, după expirarea termenului acordat de ANCOM s-a efectuat o nouă acţiune de control menită să verifice dacă furnizorii au intrat în legalitate. (…) ANCOM a sancţionat furnizorii de serviciu universal cu amendă contravenţională în cuantum de 15.000 lei şi, totodată, a dispus obligarea acestora la publicarea celor 6.000.000 de exemplare ale registrelor de abonaţi în formă tipărită în termen de 30 zile de la comunicarea deciziei de sancţionare”, a mai anunțat ANCOM.