WikiLeaks: Oficiali ai Guvernului român, suspectaţi că ar colabora cu teroriştii

Categories La ziPosted on

WikiLeaks: Oficiali ai Guvernului român, suspectaţi că ar colabora cu teroriştii

România este suspectată că ar colabora cu teroriştii, potrivit unor telegrame interceptate de Wikileaks. Consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons, a atras atenţia că există suspiciunea unei înţelegeri între anumite grupuri arabe şi Guvernul României, sub deviza “Lăsaţi-ne să spălam bani şi nu vom ataca ţinte româneşti”, relevă Antena 3.

Telegrama este nedatatã, a fost trimisă la Washington de Ambasada SUA la Bucureşti și tratează subiectul unei întâlniri dintre G8 Counter și Terrorism Action Group, găzduită de Ambasada Rusiei.

Consilierul UE a vorbit acolo despre mafia din România, remarcând absenţa relatărilor de către poliţie şi chiar de către presă a omorurilor între diverse bande. Onno Simmon sugerează că mafia din România este “aşa de bine organizată, încât nici nu e nevoie să se împuşte între ei”.

Consilierul UE a precizat că nu sunt informaţii specifice la momentul discuţiei, dar că el crede că grupurile de crimă organizată din România lucrează ilegal şi în secret cu unii oficiali ai Guvernului.

Simmons a atras atenţia și asupra unor suspiciuni că există o “înţelegere” între “anumite grupuri arabe” şi guvernul României. Arabii promit să nu atace ţinte româneşti, atâta timp cât li se permite să spele bani pe teritoriul ţării noastre.