Consilierul prezidenţial A. Gătej a demisionat, după scandalul legat de Securitate

Categories La ziPosted on

Consilierul prezidenţial A. Gătej a demisionat, după scandalul legat de Securitate

Alexandrina Gătej, consilier prezidenţial pentru relaţia cu mediul de afaceri, a demisionat din funcţie din cauza scandalului legat de posibilele ei legături cu Securitatea, relatează Realitatea TV.

Gătej a afirmat că este dezamăgită de speculaţiile şi “atacurile nejustificate” în legătură cu presupusa sa relaţie cu Securitatea.

“M-am întors în ţară cu o carieră în mediul economic privat ale cărei rezultate şi competenţe au fost pe deplin apreciate şi răsplătite în ultimii 15 ani. Am intrat în sectorul public cu convingerea că aparţin unei generaţii care are obligaţia să contribuie la progresul ţării. Această convingere m-a determinat să fac pasul din mediul privat economic în administraţia publică chiar dacă a trebuit să fac sacrificii în plan personal. Sunt însă dezamagită să constat două adevăruri triste cu privire la nivelul dezbaterii publice în societatea noastră: că nu suntem pregătiţi să acceptăm experienţa profesională, rezultatele şi competenţa ca valori absolut necesare progresului economic şi că există o reticenţă nejustificată de a respecta deciziile instituţiilor statului român”, a precizat Alexandrina Gătej.

Ea a invocat decizia CNSAS de necolaborare cu Securitatea pentru a arăta că nu este vinovată de acuzaţiile care i se aduc.

Alexandrina Gătej ar fi semnat un angajament cu Securitatea în septembrie 1989, însă a primit adeverinţă de necolaborare în luna noiembrie 2010, nefiind găsite mai multe probe care să justifice trimiterea cazului în justiţie de către CNSAS.

Potrivit adeverinţei eliberate de CNSAS Gătej ar fi avut numele de cod “Florina”. Ea a fost recrutată pe 14 septembrie 1989 “pe linie de contrainformaţii în sectoarele economice”, după cum reiese din dosarul rău de reţea.

“Pe vechea lege, Gătej ar fi primit sigur verdict de poliţie politică, ofiţerul ei i-a remarcat entuziasmul de a colabora, deci pe vechile proceduri nu ar fi scăpat. Pe noua lege nu avem însă probe suplimentare, nu am găsit note ale ei”, declarau, la acel moment, surse din Consiliu.