6 iunie – Ziua Mondială a Mediului: „Mare Nostrum” şi expoziţia „Marea în acvariu!”, în Parcul Tăbăcăriei

Categories SocialPosted on

ONG – ul “Mare Nostrum” invită constănţenii să afle cum arată… “Marea în acvariu”!

Cu ocazia “Zilei Internaționale a Mediului”, pe data de 6 iunie 2014, ONG Mare Nostrum ne invită să celebrăm cea de a 42-a aniversare a acestui eveniment, alături de voluntari, dar și de iubitori ai mediului, în Parcul Tăbăcărie, din Constanţa, lângă zona “Țara Piticilor”, între orele 16.00 – 18.00.

Stabilită în anul 1972, în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinței de la Stockholm asupra Mediului, “Ziua Internațională a Mediului” este sărbătorită în fiecare an în data de 5 iunie, fiind una din principalele acțiuni prin care ONU încearcă să mărească nivelul de conștientizare pe plan mondial asupra mediului și să îmbunătățească metodele de a acționa pentru protejarea naturii înconjurătoare.

Marcarea Zilei Mondiale a Mediului aduce cât mai aproape de oameni problemele de mediu și este ocazia prin care locuitorii Terrei sărbătoresc natura prin participarea la diverse acțiuni și evenimente de prevenire, informare și conștientizare asupra problemelor de ocrotire a mediului înconjurător.

Mare Nostrum aniversează Mediul pentru al X-lea an consecutiv și pregătește împreună cu voluntarii și cu elevii școlilor constănțene, o expoziție de acvarii, ce vor conține deșeuri întâlnite pe plajă, însoțite de scurte mesaje de conștientizare. Expoziția de acvarii realizate de elevi din materiale reciclabile se numește “Marea în acvariu!”

Programul activităților pregătite de Mare Nostrum va include numeroase jocuri educative pentru copii dedicate protejării mediului înconjurător, o expoziție de acvarii ce reprezintă mediul marin invadat de deșeuri, realizate de elevii din școlile Constănțene, dar și o Tombolă a Bateriilor.

Tombola de baterii se va desfășura, pe tot parcursul evenimentului. Pentru aceasta va fi amplasat un stand special pentru cetățenii care aduc bateriile uzate pentru a fi colectate. Fiecare persoană, care va aduce baterii uzate și le va preda organizației, va primi un bilet de participare la tombolă. La ora 18.00, după încheierea expoziției, vor fi extrași câștigătorii. Premiile sunt oferite de către Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), partener în acest demers.

Tot în cadrul acestui eveniment: vor fi expuse 12 panouri de informare, pe tema deșeurilor marine.

Această expoziție de panouri face parte din cadrul proiectului „MARLISCO – MARine Litter in Europe Seas: Social AwarenesS and CO-Responsibility”, care se desfășoară pe o durată de 36 de luni, din 6 iunie 2012 până pe 30 mai 2015, cu implicarea a 15 țări europene, finanțat fiind prin Programul Cadru 7 (FP – 7).

 

FOTO: infomm.ro