Anca Boagiu şi Mircea Băsescu, audiaţi la DNA

Categories La zi, trimitere dreaptaPosted on

Anca Boagiu şi Mircea Băsescu, audiaţi la DNA

Anca Boagiu. FOTO Florin Eșanu

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi fratele preşedintelui Băsescu, Mircea Băsescu, au fost chemaţi miercuri la DNA. Cei doi sunt audiaţi în dosarul corupţiei din portul Constanţa Sud-Agigea şi au calitate de martori. Operaţiunea declanşată luna trecută de DNA în portul Constanţa Sud-Agigea a dus la demiterea și arestarea preventivă a fostului secretar al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurențiu Mironescu. Acesta este cercetat în stare de arest preventiv pentru evaziune fiscală şi contrabandă.

Mircea Băsescu a declarat în urmă cu două săptămâni că este verificat la sânge de autorităţi tocmai pentru că este fratele preşedintelui.

Acesta a spus că firma lui trece prin mai multe controale lunare, dar că nu este deranjat de aceste proceduri.

În acelaşi interviu, Mircea Băsescu a mărturisit că Traian Băsescu l-a sunat pentru a se interesa de scandalul din port.

Numele Ancăi Boagiu apare în mai multe stenograme privind dosarul din cazul Portului Constanța Sud-Agigea, în care deja sunt arestate preventiv şi cercetate 28 de persoane.

În aceleaşi stenograme, mai este menţionat şi numele fostului ministru al Transporturilor Radu Berceanu, care ar putea, de asemenea, să fie chemat la audieri.

Un nume important vehiculat în acest dosar este cel al fratelui preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu. Numele acestuia nu apare în dosar, însă apare numele unei fundaţii în care este asociat şi Mircea Băsescu.