FOTO – Criza nu iartă pe nimeni? Jeffrey Franks, cu un pantof găurit

Categories La ziPosted on

FOTO – Criza nu iartă pe nimeni? Jeffrey Franks, cu un pantof găurit

Sursa foto: www.presidency.ro

Reprezentantul FMI în România, Jeffrey Franks, s-a prezentat sâmbătă la Cotroceni încălţat cu o pereche de pantofi uzaţi, unul dintre ei având o gaură mare în centrul tălpii.

Ţinuta nu pare să-l intereseze prea mult pe Franks, după cum reiese din fotografiile oficiale de la întâlnirea de sâmbătă cu preşedintele Traian Băsescu, publicate de blogul sutu.ro.

Într-o fotografie, se poate observa talpa tocită a pantofilor purtaţi de Franks, iar în centrul tălpii celui drept se vede o gaură cu un diametru considerabil.

Despre modestia vestimentară a reprezentanţilor FMI şi despre atenţia scăzută pe care o acordă accesoriilor a vorbit anul trecut și Andrei Gheorghe, fost consilier al fostului ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu:

“Stai de vorbă cu oamenii de la FMI, îi măsori şi te gândeşti ce înseamnă pentru ei puterea. Te uiţi la un înalt funcţionar care învârte zeci de miliarde, îmbrăcat obscur, având un ceas banal, marca Timex, în timp ce, inevitabil, partea română îi domină prin haine”.

Pe de altă parte, pasiunea oficialilor români pentru costume scumpe şi ceasuri de marcă este şi ea de notorietate.

Ceasul de 15.000 de euro a lui Marian Vanghelie, genţile Louis Vuitton ale Elenei Udrea sau ultima achiziţie a Elenei Băsescu, Hublot-ul de 150.000 de euro – cu aur de 18 carate şi curea din piele de crocodil – au fost subiecte dezbătute în presă.