Baschet în memoria lui Toni Alexe

Categories SportPosted on

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa şi BC Athletic Constanţa, organizează turneul internaţional „Memorialul Toni Alexe”, ediţia 2013, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, la Sala Sporturilor Constanţa. conform următorului program:

Antonio „Toni” Alexe, 21 decembrie 1969 – 21 ianuarie 2005, a făcut primii paşi în lumea baschetului sub îndrumarea antrenorului Alexandru Botoş la echipa şcolii generale nr. 12 cu care a realizat rezultate în campionatele de minibaschet şi juniori, apoi cu echipele de divizie şcolară la Clubul Şcolar 1 Constanţa. Ulterior, a venit promovarea la echipa Farul Constanţa care, la vremea aceea, evolua în prima divizie.

Tonie Alexe şi-a început adevărata carieră sportivă la Dinamo IMPS Oradea în 1988, sub îndrumarea antrenorului Dan Berceanu, unde a evoluat până în 1993.
Următoarea etapă a fost la campionatul Ungariei în care a evoluat între anii 1993 – 2000, la echipele Szolnoki Olaj, Sopron şi Fehervar, după care revine în campionatul naţional la West Petrom Arad în anul 2000, unde joacă timp de 2 ani. Mirajul cupelor europene îl atrage iar în Ungaria la clubul FC Szombathely unde mai evoluează un an, revenind apoi în ţară la CSU Asesoft Ploieşti. Între 2003 – 2005, obţine aici mari satisfacţii atât la campionatul intern, cât şi în cupele europene, fiind considerat unul din cei mai valoroşi jucători ai baschetului românesc din ultimii 20 de ani.

„Toni scrie file de istorie sportivă în fiecare an, puterea exemplului său, chiar şi după 8 ani de la trecerea în nefiinţă, fiind vie datorită celor care-i preţuiesc şi îi păstrează memoria vie”, a declarat Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.