BASESCU CARAMBOL SI TARICEANU CONTRASENS

Categories EditorialPosted on

Când eşuează lamentabil câte o lovitură de stat, cum s-a întâmplat la referendumul din vara anului trecut, preşedintele Băsescu pune în mişcare întregul său arsenal de acţiuni teribiliste menite să-l scoată din anonimat.

In noua sa postură, aceea de „ naşul din suflet” al Mişcării Populare, are tot interesul să-şi schimbe fundamental imaginea, trecând la registrul „ Cel bun, cel alb, cel blajin”.

Ca o ironie a soartei,schimbările politice intervenite în viaţa sa, vezi despărţirea de PDL, îl obligă să-şi însuşească din mers teoriile populiste ale lui Ion Iliescu, devenit, peste noapte, mentorul său popular!

După cum se derulează evenimentele, conceptul de „ Sărac şi cârpit în fund” i se potriveşte de minune preşedintelui.Ne-a dovedit-o chiar domnia sa, zilele trecute,când, după un accident rutier banal, a intrat pe cale amiabilă în pielea cetăţeanului simplu şi neajutorat…Imaginile cu domnul Băsescu vorbind la telefon, ca şi cum şi-ar fi adus aminte de o cunoştinţă care lucrează la Poliţia Rutieră, pentru că acesta este principalul reflex al oricăruia dintre noi, bat, ca secvenţe din viaţa de zi cu zi a patriei, filmul. Departe de mine gândul că respectivul carambol ar fi fost regizat cu cascadorii de la Buftea, preşedintele intrând cu maşina într-un anonim participant la trafic, dar momentul cu pricina a completat zestrea de telenovele dedicate Mişcării Populare.

Cu atât mai mult cu cât incidentul s-a petrecut în apropierea zonei în care, în urmă cu câţiva ani, fostul premier Tăriceanu a intrat cu motocicleta pe contrasens! Să-l fi ajuns blestemele,pe domnul preşedinte, pe tema bileţelelor parfumate cu care a încercat să-l compromită pe fostul său tovarăş de alianţă şi de caramboluri pe şosea? Evenimentul de la Otopeni a avut şi o victimă colaterală.
Autoturismul „ Logan”, de producţie autohtonă, stima şi mândria noastră, criticat de unii pentru lipsa de reacţie a frânelor din dotare! In opinia mea, folosirea în exces a „ Loganului”, când, în primul său mandat la Transporturi, Băsescu circula cu „ Mazda”, miroase a propagandă siropoasă şi de doi lei. Ca, de altfel, şi desele ieşiri în peisaj ale preşedintelui, când în trafic, suflând în jigler, când la piaţă,opintindu-se asupra căruciorului „ încărcat” cu veşnicele două baxuri cu apă plată. In fapt, excesele de populism ale domniei sale ne costă foarte mult ,pentru că mă îndoiesc că serviciile de specialitate îl lasă să bată şoselele patriei cu „ Loganul”, aşa, cum să zic, fără o minimă protecţie!
Ca să nu mai vorbesc de imaginea sa în exterior, pentru că ăştia din U.E.nu sunt învăţaţi cu preşedinţii hoinari… Din fericire, ca şi în cazul lui Tăriceanu, care a ajuns pe contrasens şi în politică, carambolul de zilele trecute a avut un final pozitiv. El deschide noi perspective de afirmare plenară, sună bine ?, în sânul Mişcării Populare,care capătă nuanţe tot mai evidente de portocaliu.

Trăiască politicienii noştri dragi, Băsescu Carambol şi Tăriceanu Contrasens!