Carte: Un cronicar veritabil

Categories Cultura, trimitere dreaptaPosted on

Carte: Un cronicar veritabil

La Editura Fundației AlegRO a apărut recent volumul „Anul 2000 – Schimbarea schimbării/Cronologie comentată a mileniului III” de cunoscutul publicist Octavian Andronic, cu un cuvânt înainte de prof. univ. dr. Adrian Cioroianu.

Octavian Andronic se numără astăzi printre puținii jurnaliști care s-au menţinut de partea moderației echidistante, a informației verificate și a calmului analitic.

El conduce și una dintre cele mai complete și echilibrate agenții de știri, AMOS NEWS. Prin volumul recent apărut, autorul trece însă de nivelul unui moderator echidistant, devenind un cronicar al acestui început de mileniu românesc, propunându-ne câte o rememorare sugestivă pentru fiecare zi a anului 2000.

Adrian Cioroianu îl prezintă astfel: „Dacă presei române postcomuniste i-a fost dat să aibă un cronicar veritabil, acesta este Octavian Andronic. Stilul frazei și conturul desenului său au fost înzestrate pentru așa ceva”.

După cum mărturisește chiar autorul, este vorba de un exercițiu temerar, acest recent volum fiind primul dintr-o serie de 11 volume.

Cartea are 342 de pagini și a apărut în frumoase condiții grafice.

Adrian BUCURESCU