Schimbarea vietii copiilor care au nevoie: munca umanitara a unei americane in Romania

Categories CulturaPosted on

Au trecut optsprezece ani de cand Sarah Vienna si-a inceput noua viata in Romania. Aici a co-fondat Firm Foundations Romania – o organizatie nonprofit a carei misiune este de a schimba viata copiilor defavorizati prin dragoste si educatie. Dar Sarah este, de asemenea, un vorbitor international si muzician si chiar a scris o melodie despre Brasov, orasul romanesc care a devenit casa ei departe de casa.

Sarah Vienna (Berchtold) s-a nascut in Boston si a crescut in nordul Californiei. Acum locuieste in orasul romanesc Brasov, unde, in calitate de cofondator si presedinte al Firm Foundations Romania, ajuta la transformarea vietii multor copii abandonati si neglijati si a familiilor vulnerabile.

Sarah a crescut intr-o familie numeroasa de 8 surori si a incercat intotdeauna sa „faca lucruri bune sa se intample in viata altor persoane, astfel incat sa isi poata atinge potentialul dat de Dumnezeu”, a declarat ea pentru Romania – insider.com. Celelalte pasiuni ale sale includ compozitia de cantece, calatorii, frisbee suprem si conducerea unei vieti placute lui Dumnezeu.

„Am crescut cea mai tanara dintre sapte surori muzicale, iar apoi parintii mei au adoptat-o ​​pe sora mea mai mica, care acum are 14 ani. Mama ne-a invatat totul despre muzica si armonii. Ea m-a crescut sa fiu un cautator de adevar si un lider puternic. Prima melodie pe care am invatat-o vreodata la varsta de 3 ani a fost „Jesus Loves Me”. Intotdeauna mi-am dorit sa cant cu mama si sa ma remarc printre surorile mele ca vedeta! Whitney Houston, Mariah Carey, Garth Brooks si The Judds au fost toti eroii mei muzicali ”, si-a amintit ea.

Pe masura ce crestea, rock-ul country a devenit mai mult din stilul ei muzical si a inceput sa scrie muzica despre experientele ei cu oamenii, natura si Dumnezeu. Sarah Vienna este acum o cantareata si compozitoare de top, cu muzica ei disponibila pe Spotify, Apple Music si YouTube. Ea chiar a scris despre dragostea ei pentru Brasov – orasul romanesc in care locuieste acum – numita „Casa mea Brasov”. ( asculta-l aici ).

Era in 2002 cand Sarah a fost introdusa in Romania printr-o organizatie numita Youth With A Mission (YWAM). „A fost o actiune de 2 luni lucrand cu copiii de strada la gari. M-am indragostit de oras, de copii, de nevoie. Doua luni s-au transformat in 6 luni, apoi 2 ani, iar acum un 18 ani descumpanitor! Ma simt mai european decat american! Aceasta tara este casa mea (desi inca ma lupt cu limba). ”

In timpul activitatii sale umanitare in Romania, Sarah si germanul Stefanie Vogel au cofondat o organizatie nonprofit – Firm Foundations Romania (FFR) – pentru a ajuta si mai multi copii sa obtina dragostea de care au nevoie si copiii isi transforma viata. In prezent, organizatia desfasoara mai multe programe sociale, educationale si de donatii.

„Din 2005, FFR deruleaza un program international de voluntari pentru a ajuta la schimbarea, hranirea si iubirea bebelusilor si copiilor care sunt lasati temporar singuri in Spitalul de Stat pentru Copii din Brasov. Fara voluntarii nostri, aproximativ 60 pe an, copiii nu ar primi dragostea si mangaierea necesare pe care le merita ”, a explicat Sarah Vienna.

In cadrul aceluiasi program, organizatia furnizeaza anual peste 40.000 de scutece spitalului, impreuna cu furnizarea altor resurse necesare si renovari.

Apoi, exista programe educationale FFR care se adreseaza copiilor romi din satul Budila, din judetul Brasov: Clubul copiilor si Scoala de dupa. Programul Kid’s Club, pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, invata bazele educatiei si Biblia. Cei mici absolvesc apoi programul After School, unde „avem peste 120 de copii inscrisi intre clasele I si VIII”, a explicat Sarah. „Copiii primesc asistenta educationala, lectii biblice si incurajari pentru a ramane la scoala, ceea ce va contribui in cele din urma la ruperea ciclului saraciei.”

Un alt program al Firm Foundations Romania este donatia Banana Box axata pe oferirea de imbracaminte, igiena, paturi si alte bunuri pentru familiile care au nevoie. „O organizatie numita„ Radacini romanesti ”si alte biserici cu sediul in sudul Germaniei trimit 2 – 3 expedieri pe an de articole donate ambalate in cutii solide de banane. Suntem cunoscuti peste tot in Brasov ca „bunavointa” gratuita a Romaniei ”, a explicat cofondatorul organizatiei.

Iar activitatea organizatiei nu se opreste aici. Echipa FFR intentioneaza acum sa construiasca un centru de invatare in satul romilor Budila. Au cumparat deja un teren de 2.000 mp si lucreaza in prezent cu un arhitect roman la proiectarea unei cladiri pentru a gazdui pana la 230 de copii. Se estimeaza ca centrul va fi gata pana in 2023.

„Pandemia Covid-19 a afectat Firm Foundations Romania; in principal ca nu suntem in stare sa trimitem voluntari la spitalul de copii din Brasov pentru a tine copiii pretiosi si copiii care sunt in patuturile lor cea mai mare parte a zilei. Bebelusii trebuie tinuti pentru a simti atingerea, caldura si dragostea, impreuna cu a ajuta la dezvoltarea creierului si a invatarii. Ma intristeaza profund ca nu putem intra in acest moment, dar rugandu-ne vom reusi in curand ”, a spus Sarah Vienna.

„In caz contrar, programul nostru After School din Budila functioneaza normal, dupa ce a trebuit sa decolam lunile din timpul blocarii. Copiii poarta mastile si se spala corect pe maini. Suntem recunoscatori ca programele noastre nu sunt fortate sa fie online, deoarece majoritatea copiilor cu care lucram nu detin laptopuri sau nu au internet acasa. De ce ar face-o daca nici macar nu au apa curenta? ”

Atat companiile, cat si persoanele fizice pot ajuta Firm Foundations Romania sa isi continue activitatea. Cei care doresc sa dea o mana de ajutor pot oferi sprijin financiar sau sponsoriza materiale, utilaje, echipamente de gradinarit sau o autoutilitara de transport – toate acestea fiind necesare atat pentru activitatile de zi cu zi, cat si pentru noul proiect al organizatiei – Centrul de invatare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *