Cei doi politisti care erau arestati preventiv in cazul barbatului mort dupa interventia fortelor de ordine la o terasa din Pitesti, plasati in arest la domiciliu

Categories Dosarele TimpulPosted on

Politistii din cadrul IPJ Arges arestati preventiv in dosarul mortii barbatului de 63 de ani, care a intrat in stop cardio-respirator dupa ce a fost imobilizat de agenti pe o terasa din Pitesti, au fost scosi din arest, instanta de apel la decizia preventiva dispunand in cazul lor arestul la domiciliu.

Curtea de Apel Pitesti a decis, joi, inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pentru 30 de zile, in cazul celor doi politisti din Inspectoratul Judetean Arges acuzati de moartea unui barbat pe care l-au pus la pamant si imobilizat, pe o terasa din Pitesti, si arestati preventiv, prin decizie a Tribunalului Arges, in 19 aprilie.

Solutia dispusa joi de instanta de apel este definitiva. Cei doi politisti au interdictia de a comunica intre ei, cu familia barbatului decedat sau cu martorii la incident.

Magistratii Tribunalului Arges au dispus, luni, arestarea preventiva a celor doi politisti care fusesera retinuti in cazul barbatului din Pitesti care a murit in urma interventiei agentilor, ambii fiind acuzati de purtare abuziva si loviri sau vatamari cauzatoare de moarte.

Saptamana trecuta, un barbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Pitesti si a refuzat sa paraseasca zona, cand i s-a solicitat acest lucru, in conditiile in care in bucataria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forta de pe terasa. In acel moment, el a intrat in stop cardio-respirator, fiind declarat decedat dupa ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.

Initial, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arges au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuziva si ucidere din culpa.

Dupa decizia privind arestarea preventiva, unul dintre agenti a iesit la pensie, iar contractul de munca al celuilalt a fost suspendat.

Si doi subofiteri jandarmi de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Arges sunt cercetati in acest caz, dosarul fiind preluat de Parchetul Militar de pe Ianga Tribunalul Militar Bucuresti. Unul dintre jandarmi a fost retinut.

„La data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe Ianga Tribunalul Militar Bucuresti a fost inregistrata cauza penala urmare declinarii de competenta dispuse de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la infractiunile de purtare abuziva, prev. de art. 296 alin. 1 si 2 C.pen. si lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen., presupus a fi savarsite de catre doi subofiteri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean ,,Basarab I” Arges, in coautorat cu doi agenti de politie din cadrul I.P.J. Arges — Politia Municipiului Pitesti”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, miercuri seara, de Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

Miercuri, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale, pentru purtare abuziva si lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte si retinerea pentru 24 de ore unuia dintre militarii jandarmi.

 „In fapt, s-a retinut ca, la data de 16.04.2021, cei doi militari jandarmi, aflasi in misiune de patrulare mixta, impreuna cu doua echipaje de politie din cadrul I.P.J. Arges — Politia Municipiului Pitesti, au intervenit la o terasa situata in incinta Autogarii Sud Pitesti. La fata locului, militarii jandarmi impreuna cu cei doi agenti de politie au actionat asupra unei persoane de sex barbatesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o actiune violenta, soldata cu decesul victimei. La acest moment in cauza, agentii de politie care au actionat in contextul mai sus mentionat se afla in stare de arest preventiv. Cercetarile continua pentru elucidarea tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirea raspunderii penale in cauza”, scria in comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *