Cel mai înalt munte artificial din lume, la Berlin

Categories La ziPosted on

Cel mai înalt munte artificial din lume, la Berlin

Un munte artificial cu o înălţime de 1.000 de metri urmează să fie construit în capitala Germaniei, care va atrage astfel foarte mulţi turişti, informează Realitatea TV.

Arhitectul german Jakob Tigges a proiectat un munte pe care l-a numit  “The Berg” şi pe care va fi creat un habitat natural pentru animale sălbatice şi un spaţiu de recreere pentru locuitorii Berlinului. “The Berg” ar putea fi construit pe locul unde acum se află Aeroportul Tempelhof.

Mai mulţi oameni, entuziasmaţi de idee, au realizat un manifest pentru susţinerea proiectului. “În timp ce oraşe mari şi bogate din întreaga lume testează limitele arhitecturii construind hoteluri gigantice cu forme fantastice, ridicând zgârie-nori pentru birouri sau construind temple filarmonice plutitoare, Berlinul vrea un munte. Vârful său ar fi mai înalt de 1.000 de metri şi va fi acoperit cu zăpadă din septembrie până în martie. Locuitorii din Hamburg sunt verzi de invidie, iar cei din Munchen deja încep să se ruşineze de distanţa faţă de Alpi. Orientul Mijlociu, obişnuit să reproducă tot felul de utopii urbane, a început deja să copieze muntele berlinez. Tempelhof nu mai este doar în mintea berlinezilor, oameni din întreaga lume vin în masă ca să vadă muntele. Atunci, veniţi să vedeţi The Berg!”, scrie în manifestul celor care promovează proiectul.

Pe munte se va putea ajunge cu maşina şi cu telecabina, iar vizitatorii vor avea acces la o pârtie de schi, un perete de alpinism, campinguri, zone de agrement. La poalele muntelui va fi amenajată o zonă în care se vor putea face picnicuri, iar spre vârf va fi construit un hotel.