Deşeurile periculoase de la Albeşti şi Chitila, lăsate de izbelişte de peste o lună

Categories La ziPosted on

Deşeurile periculoase de la Albeşti şi Chitila, lăsate de izbelişte de peste o lună

La o lună după ce au fost descoperite deşeurile periculoase depozitate de mai multe firme la Albeşti şi Chitila, autorităţile nu au luat nicio măsură pentru a reduce poluarea, relatează Realitatea TV.

Locuitorii din zona contaminată nu mai beau apă din fântâni de teama substanţelor toxice. Autorităţile au găsit vinovaţi de această situaţie trei oameni de afaceri: Nelu Găină, Maricel Bartic şi Constantin Furtună. Din 2007 şi până acum, cei trei au încheiat contracte de zeci de milioane de euro cu cele mai mari combinate industriale din ţară pentru colectarea deşeurilor toxice.

Multe dintre firmele care se ocupau de deşeuri au fost autorizate de Agenţia de Mediu Ilfov, condusă de Ninel Peia, al cărui frate este acţionar alături de cei anchetaţi. După ce patronii au fost acuzaţi şi arestaţi, firmele lor îşi continuă activitatea.
În punctul de lucru de la Albeşti ar fi trebuit să fie amenajat un depozit ecologic, însă patronul firmei care ar trebui să se ocupe de ecologizare este în puşcărie.