NASA anunță descoperirea celei mai “tinere” găuri negre, în vecinătatea noastră cosmică

Categories La ziPosted on

NASA anunță descoperirea celei mai “tinere” găuri negre, în vecinătatea noastră cosmică

UPDATE

În conferința de presă susținută luni, NASA a anunțat că marea descoperire este legată de cea mai “tânără” gaură neagră descoperită în vecinătatea noastră cosmică.

“Avem imagini cu primii 30 de ani de existenţă ai acestui obiect, care ar putea deveni o stea sau o gaură neagră. Nu ştim încă”, au declarat luni oamenii de ştiinţă de la NASA.

Distanța mică a Terrei față de acest obiect cosmic, dar și vârsta “fragedă” a acestuia le-ar putea furniza astronomilor informaţii unice despre dezvoltarea unei găuri negre încă de la formare.

Specialiştii americani de la NASA au anunţat că luni seară vor face publică descoperirea “unui obiect excepţional în vecinătatea noastră cosmică”, relevă Antena 3.

Descoperirea făcută de performantul Observator Chandra a dus la organizarea unei conferinţe de presă, fapt neobişnuit pentru NASA, care anunţă noutăţile prin comunicate de presă de obicei.

Misterul creat de anunţ a dus la apariția multor speculaţii pe internet, unde se vorbeşte despre o posibilă nouă planetă, despre resturile staţiei Apollo care ameninţă Terra sau despre acumulări de energie spaţială.

Conferința de la ora 12:30 EST (19:30, ora României) va fi difuzată în direct de canalul TV al NASA.