Circulaţie îngreunată din cauza ninsorii, în sudul ţării

Categories La ziPosted on

Circulaţie îngreunată din cauza ninsorii, în sudul ţării

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe autostrăzile Bucureşti – Piteşti şi Bucureşti – Constanţa, unde vizibilitatea este redusă sub 100 de metri, din cauza ninsorii abundente, informează Realitatea TV.

În prezent, niciun drum din ţară nu este închis.

De dimineaţă, circulaţia pe DN1 şi DN1A, în judeţul Prahova, se desfăşura cu dificultate, din cauza ceţii, iar după ora 15.00, traficul a început să se intensifice pe sensul către Bucureşti. În zona localităţilor Buşteni şi Azuga se circula în coloană, iar poliţiştii au decis devierea temporară a maşinilor pe DN1A Braşov – Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti.

În judeţul Maramureş, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe majoritatea drumurilor, mai ales pe cele din zona muntoasă: DN 18 – Pasul Gutâi, DN 18 – Pasul Prislop, DN 1C – Pasul Mesteacăn, DJ 184 Pasul Cavnic-Rotunda, DN 19 Pasul Huţa-Certeze.
Poliţiştii le-au recomandat şoferilor să adapteze viteza la condiţiile meteo şi să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul din faţă.

Meteorologii au anunţat că în cursul zilei de luni va continua să ningă şi se va depune un strat de zăpada mai consistent în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane. Spre seară şi noaptea, aria ninsorilor se va restrânge spre est. În Dobrogea şi la munte, vântul va avea unele intensificări.