Constanţa: Localnici speriaţi de “ploaia” de păsări moarte printre blocuri

Categories La ziPosted on

Constanţa: Localnici speriaţi de “ploaia” de păsări moarte printre blocuri

“Ploaia” de păsări moarte care a agitat spiritele în mai multe ţări ale lumii a apărut şi la noi, la dimensiuni mai reduse, în Constanţa, unde 31 de grauri au fost găsiţi fără suflare printre blocuri, relatează Antena 3.

Localnicii au făcut repede asocierea cu misterioasele decese ale păsărilor apărute în toată lumea şi se tem să nu se îmbolnăvească. Specialiştii aşteaptă rezultatele analizelor pentru a afla cauza morţii păsărilor. Ei exclud varianta ca graurii să fi murit din cauza febrei aftoase, apărute în Bulgaria.

Cazul e cu atât mai  îngrijorător, cu cât în mai multe locuri lume s-a întâmplat la fel. După miile de zburătoare cu care a “plouat” în statul american Arkansas, de Anul Nou, alte sute de mierle, raţe, grauri şi vrăbii au fost găsite moarte în Louisiana şi Kentucky.

În Suedia, 100 de stăncuţe au căzut din cer, iar în Italia, 8.000 de porumbei sunt morţi pe străzi. După “ploaia” de păsări moarte, au urmat cazurile peştilor morţi din Statele Unite, Brazilia, Noua Zeelandă şi Maryland.

Cercetătorii însă nu găsesc nici o explicaţie peste misterioasele morţi din cer şi apă.